Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διάλεξη του Derek Johns στην Αναγνωστική Εταιρεία

Ιδρυμα Κερκυραϊκής Κληρονομιάς
01 Αυγούστου 2018 / 15:57
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Ίδρυμα Κερκυραϊκής Κληρονομιάς, υπό την αιγίδα της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Δήμου Κέρκυρας,

έχει οργανώσει  σειρά σημαντικών εκδηλώσεων, επ’ ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από της ιδρύσεως του Τάγματος των Αγίων Μιχαήλ & Γεωργίου στην Κέρκυρα και την Μάλτα το 1818. Ο κύκλος των ομιλιών, εγκαινιάζεται με τον κύριο Derek Johns (Ντέρεκ Τζωνς), ο οποίος θα δώσει διάλεξη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρίας, με θέμα: «Εισαγωγή στον Ρομαντισμό», στις 03 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30.
Ο Ντέρεκ Τζωνς (γ. 1946) έγινε Διευθυντής του Οίκου Σόθμπυς το 1968 και στη συνέχεια διορίστηκε Επικεφαλής του Τμήματος Παλαιών Δασκάλων μέχρι το 1974. Το 1981 έγινε ανεξάρτητος έμπορος τέχνης σε συνεργασία με τον Φίλιπ Χαράρι στην Οδό Ντιούκ 12, Περιοχή Σαιντ Τζέημς του Λονδίνου. Δημιούργησε τη δική του γκαλερί, το Ντέρεκ Τζωνς Α.Ε. το 1996 και παρέμεινε στην ίδια διεύθυνση της  Οδού Ντιούκ μέχρι το 2016 όταν μετακόμισε στις σημερινές εγκαταστάσεις στην Οδό Μπιούρυ. Έχει εμπειρία σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές σχολές τέχνης από τον 13ο έως τον 18ο αιώνα. Ήλθε σε επαφή με τον Έντουαρντ Λήαρ σε ηλικία περίπου 5 ετών με τους ανόητους στίχους του. Αργότερα, ερωτεύτηκε τη νήσο της Κέρκυρας, την οποία έκανε τόπο του και άρχισε να συλλέγει σχέδια και πίνακες της Ιονίου Πολιτείας παράλληλα και με άλλα Κερκυραϊκά πράγματα.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.