Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία του Μουσικού Σώματος της «Παλαιάς»

Παλαιά
28 Μαρτίου 2018 / 14:59
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο 31/3 η μπάντα της ΦΕΚ (Παλαιά) θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη πασχαλινή συναυλία της. Το πρόγραμμα της συναυλίας θα ξεκινήσει με το «Βασιλικό Εμβατήριο» του Richard Strauss σε μεταγραφή του Roger Barrett,

 ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εισαγωγή από την όπερα του Giuseppe Verdi «Αρόλντο» σε μεταγραφή του Franco Cesarini. Στη συνέχεια η μπάντα θα ερμηνεύσει την «Ουγγρική Ραψωδία» Νο.2 του Franz Liszt και αμέσως μετά το «Μπολερό» του Maurice Ravel σε μία μεταγραφή ειδικά προσαρμοσμένη για τη μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας από τον αρχιμουσικό, Σπύρο Προσωπάρη.
 
Θα ακολουθήσει ακόμα το έργο του αρχιμουσικού «Εαρινή Ιεροτελεστία», μία ραψωδία για πνευστά, κρουστά και πιάνο, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Κερκυραίου λογοτέχνη Σπύρου Σίγμα «Έρωτες στα χρόνια του πολέμου» και το πρόγραμμα αυτής της συναυλίας θα ολοκληρωθεί με το 4ο μέρος από τη «Συμφωνία Νο.4» του Pyotr IlyichTchaikovsky σε μεταγραφή του Kenneth Singleton. Ώρα 20:00. Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας. Διεύθυνση: Σπύρος Προσωπάρης. Γενική είσοδος: 5€.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.