Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από τον Mozart στον Tchaikovsky, με το τρίο «Sgarabotto»

Μουσική δωματίου
02 Μαρτίου 2018 / 14:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια πολύ όμορφη βραδιά με έργα μουσικής δωματίου μας χάρισε το πιάνο τρίο «Sgarabotto»,

απαρτιζόμενο από τους Ισπανούς καθηγητές του Κονσερβατορίου της Καστίγια Λα Μάντσα, Paloma Pierzchala (βιολί), Eduardo González López (βιολοντσέλο) και Irene Hierrezuelo Osorio (πιάνο). Ο λόγος για τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστήμιου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας», την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.
Το πρόγραμμα άνοιξαν τέσσερα έργα για βιολοντσέλο και πιάνο: το Νυκτερινό σε Ρε ελάσσονα Op.19, No.4 του Pyotr Ilyich Tchaikovsky, το Νυκτερινό σε Ντο μείζονα Op.72 του Frédéric Chopin, το πρώτο εκ των τριών Fantastücke Op.73 του Robert Schumann, καθώς και μια …ισπανική (Manuel de Falla γάρ) ευχάριστη έκπληξη εκτός προγράμματος. Ακολούθησε το Adagio για βιολί και πιάνο (KV261) του Wolfgang Amadeus Mozart, για να ολοκληρωθεί η συναυλία με τα δύο πρώτα, από τα τέσσερα συνολικά, μέρη του υπέροχου Πιάνο τρίο Νο.1 σε Ρε ελάσσονα Op.49 του Felix Mendelssohn Bartholdy, το οποίο και χειροκροτήθηκε θερμότατα από το κοινό.
Οι τρεις Ισπανοί καθηγητές βρίσκονται στην Κέρκυρα από τις 26 Φεβρουαρίου, μαζί με άλλους τρεις ομοεθνείς συναδέλφους τους (Jose Antonio García – τρομπέτα, Miquel Angel Navarro Gimeno – τρομπέτα και διεύθυνση ορχήστρας και Rafael Cuellar Francesόμποε), στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Πέραν της συναυλίας αυτής, κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους ως φιλοξενούμενοι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστήμιου, πραγματοποίησαν σειρά σεμιναρίων. Η παρουσία τους στην Κέρκυρα ολοκληρώνεται την Παρασκευή 2 Μαρτίου με μία πανηγυρική συναυλία στην Ιόνιο Ακαδημία (ώρα έναρξης: 20.00), όπου θα συμπράξουν με τους Έλληνες συναδέλφους Ρία Γεωργιάδου, Γιάννη Τουλή, Σωκράτη Άνθη, Σπύρο Γκικόντη και Κατερίνα Μιχοπούλου, αλλά και την Συμφωνική Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου (υπό την διεύθυνση των Miquel Angel Navarro Gimeno και Νίκου Τσούχλου), σε τέσσερα διπλά κοντσέρτα της εποχής Μπαρόκ.