Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ο Υποψήφιος» του Ξύνδα αναβίωσε & εντυπωσίασε (photogallery)

Υποψήφιος
06 Nov 2017 / 14:25

Η Όπερα «Ο Υποψήφιος» του Σπυρίδωνος Ξύνδα γράφτηκε πριν 150 χρόνια και είναι ακόμα επίκαιρη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, έσπευσαν από νωρίς να αγοράσουν εισιτήρια, για την Όπερα "Ο Υποψήφιος Βουλευτής" του Σπυρίδωνα Ξύνδα  και του Ιωάννη Ρινόπουλου που αναβίωσε μπροστά στο κοινό. 

Η ικανοποίηση φάνηκε στο χειροκρότημα. Το κοινό, απόλαυσε το πάντρεμα στοιχείων του χθες και του σήμερα που συνδυαζόταν αρμονικά με τη μουσική επένδυση και τη σκηνοθεσία.

Οι ερμηνευτές, ήταν άψογοι ως προς την απόδοσή τους, τα σκηνικά εντυπωσίασαν, το κωμικό στοιχείο, ήταν το αλατοπίπερο που απογείωσε την παράσταση.

Η συγκεκριμένη παράσταση όπερας, ήταν μια  πρωτοβουλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας. Η Συμφωνική Ορχήστρα της Παλιάς Φιλαρμονικής υπο τη διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά, συνέπραξε με τους Ρόζα Πουλημένου, Παντελή Κοντό, Αντώνη Κορωναίο, Σωτήρη Τριάντη, Πέτρο Καρύδη, Άρη Προσπαθόπουλο. Συμμετείχαν επίσης η Χορωδία Κέρκυρας και το Φωνητικό Σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. 

Για την σκηνοθεσία ευθύνεται ο Πέτρος Γάλλιας, για τα καλοστημένα σκηνικά και τον φωτισμό ο Άκης Χειρδάρης και για τα κοστούμια η Πηνελόπη Μάμαλου.