Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σεμινάριο φιλοσοφίας και αυτογνωσίας

σεμινάριο φιλοσοφίας
30 Οκτωβρίου 2017 / 07:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σεμινάριο φιλοσοφίας & αυτογνωσίας: Ηθικοί άνθρωποι σε ανήθικες εποχές. Γίνεται;

Η ηθική είναι η ψυχική δύναμη που κινεί τον άνθρωπο στη ζωή και τη δράση. Είναι η εσωτερική πυξίδα που μας κατευθύνει προς μια ζωή βασισμένη σε αγνά και ενάρετα κίνητρα.    Ακόμη και στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε υπάρχουν άνθρωποι που παραμένουν ηθικοί και αναζητούν κι άλλους ανθρώπους που είναι πραγματικά ιδεαλιστές και το δείχνουν με τον τρόπο ζωής τους.

  Ιστορικά αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν το μεγαλύτερο μερίδιο της κοινωνίας αλλά ανέκαθεν αποτελούσαν παράδειγμα προς μίμηση. Πάντα το γόητρο ενός ηθικού ανθρώπου είχε, έχει και θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από του οπορτουνιστή και του συμβιβασμένου.    Το θέμα είναι πως μπορούμε όλοι μας να γίνουμε το καλύτερο που μπορούμε εμπνεόμενοι από τα ηθικά παραδείγματα της ιστορίας αλλά και της καθημερινότητας.

Σεμινάριο φιλοσοφίας & αυτογνωσίας: Ηθικοί άνθρωποι σε ανήθικες εποχές. Γίνεται;   Μερικά από τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τα εξής: -          Αυτοπραγμάτωση -          Η δύναμη της συνείδησης -          Επιβεβαιωμένη προσωπικότητα    Έναρξη: την Τετάρτη 1/11 στις 21.00. Δ/νση: 5η πάροδος Δονάτου Δημουλίτσα, νούμερο 3 Τηλ: 6978457900 Είσοδος ελεύθερη.