Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντυπωσίασε στο Ναύπλιο η Φιλαρμονική Καποδίστριας στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Ι. Καποδίστρια (video)

Ναύπλιο
01 Οκτωβρίου 2017 / 15:11

ΝΑΥΠΛΙΟ. Στο Ναύπλιο βρέθηκαν αντιπροσωπείες από την Κέρκυρα, την Αίγινα, την Αμμόχωστο με σκοπό να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσαν ο Δήμος Ναυπλιέων και το Ίδρυμα «Ιωάννης Καποδίστριας».

Η Κέρκυρα συμμετείχε και με την φιλαρμονική ''Καποδίστριας'' με περίπου 60 άτομα και όπως ήταν φυσικό ήταν και αυτή που έκλεψε την παράσταση, στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα το Σάββατο σε πλατεία Συντάγματος και Βουλευτικό.



Η φιλαρμονική της Κέρκυρας, ξεκίνησε από την πλατεία Καποδίστρια και πριν φτάσει στην πλατεία συντάγματος έκανε μία βόλτα από τα στενά της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.
Στην πλατεία Συντάγματος έδωσε συναυλία η οποία ήταν κάτι το εξαιρετικό αφού πολλές φορές οι θεατές ξεσπούσαν σαν σε χειροκροτήματα και πραγματικά έκατσαν μέχρι και το τέλος της μουσικής παράστασης που είχαν ετοιμάσει οι άνθρωποι από την Κέρκυρα.



Αφού στο τέλος έγινε ανταλλαγή δώρων από την πλευρά των Κερκυραίων φιλοξενούμενων αλλά και από τους οικοδεσπότες, ακολούθησε στο Βουλευτικό ομιλία από την καθ. Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή με το μνημόσυνο για τον μεγάλο κυβερνήτη στον Άγιο Σπυρίδωνα και στην συνέχεια την κατάθεση στεφάνων.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν εκτός από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ.Νικολούζος, εκπρόσωπος του Δήμου Αίγινας κ.Τσαρτίρης, αντιπροσωπία από την Αμμόχωστο, οι Βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας και Γιάννης Ανδριανός, εκπρόσωποι πρεσβειών, η πρόεδρος του παραρτήματος unesco Αργολίδας κ.Ζηλεμένου, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και φυσικά πλήθος κόσμου.

Πηγή: Stalanews.gr