Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η βαρκαρόλα 2017 στο λιμάνι του Πετριτή

Πολιτιστικός Σύλλογος Πετριτή
07 Αυγούστου 2017 / 10:47

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετριτή διοργανώνει την Πέμπτη 10 Αυγούστου και ώρα 9:00 τη βαρκαρόλα 2017. Τον Αύγουστο η γιορτή που διοργανώνεται μετά την δοξολογία στο ναό του Αγ. Σπυρίδωνα

είναι ιδιαίτερα λαμπρή. Γίνεται μια αναπαράσταση του επεισοδίου της εξέγερσης, στη συνέχεια γίνεται η περίφημη βαρκαρόλα, παρέλαση από βάρκες απ’ όπου λαϊκοί βάρδοι τραγουδούν με κιθάρες παραδοσιακά τραγούδια και πλωτές ολοστόλιστες εξέδρες με διάφορες παραστάσεις εμπνευσμένες από τη φαντασία και από τις παραδόσεις του νησιού και ντόπιους χορευτές που χορεύουν εν πλω υπό τους ήχους των τραγουδιών. Οι γλυκές μελωδίες και το όμορφο θέαμα συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου κατά μήκος του λιμανιού. Το τέλος της παρέλασης ακολουθούν φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα που φωτίζουν με χιλιάδες χρώματα τον Αυγουστιάτικο Κερκυραϊκό ουρανό.
Ο πρόεδρος κ. Λέσσης δήλωσε τα εξής: «Αυτή την ξεχωριστή Βαρκαρόλα που γινόταν στην πόλη της Κέρκυρας προσπαθούμε να αναβιώνουμε στο χωριό μας επί σειρά ετών μαζί με αρκετές συμμετοχές και  κόσμο».
Θα λάβουν μέρος τα εξής πολιτιστικά συγκροτήματα: Το πολυφωνικό τμήμα του Κάτω Γαρούνα «Ανδρονίκη», Χορωδία Βραγκανιωτίκων, Χορωδία Πετριτή, Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών», Χορευτικό Τμήμα Πετριτή.