Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ένα Σάββατο, Ένα Παραμύθι» στην Πινακοθήκη

Ενα Σάββατο ένα παραμύθι
16 Ιουνίου 2017 / 16:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Ένα Σάββατο, Ένα Παραμύθι" της Πινακοθήκης, τροποποιώντας το πρόγραμμά του για το Σάββατο 17 Ιουνίου, θα παρουσιάσει στους μικρούς μας φίλους το παραμύθι της κ. Ελένης Ρένεση «Η φαντασία δημιουργεί ιστορία».


Οι μικροί μας φίλοι θα παρακολουθήσουν   έθιμα και  παραδόσεις  από την όμορφη περιοχή της Άμφισσας και όπως πάντα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα μπλόκ και  τα χρώματα ζωγραφικής για την άσκησή τους.  Διάρκεια:  11:00 – 13:00.
Λίγα λόγια
Το παραμύθι μας με νοσταλγικό τρόπο μας ταξιδεύει στις εποχές που οι γιαγιάδες και οι  παππούδες έλεγαν ιστορίες στα εγγόνια τους. Σε αυτές τις εποχές διαδραματίζεται η ιστορία ενός ταμπάκη από την Άμφισσα, που καθώς ήταν λίγο φαντασιόπληκτος έπλαθε με το μυαλό του μύθους που ποιος ξέρει αν όντως ήταν αληθινοί…, αλλά που σήμερα αναβιώνουν στην περιοχή με διάφορα δρώμενα. Μέσα από το παραμύθι αυτό θα μάθουμε για την τέχνη της βυρσοδεψίας με έναν τρόπο διασκεδαστικό αλλά θα έρθουμε κοντά στα έθιμα, στις αξίες και στην απλότητα που λείπει από την εποχή μας μέσα από μία ιστορία γεμάτη μυστήριο.