Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μιά «Κορφιάτισα» σκηνοθέτις, στις Κάννες

Δάφνης μακ Κόρμικ Σμον
18 Μαΐου 2017 / 13:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χθες ξεκίνησε στις Κάννες, το 70ο κινηματογραφικό φεστιβάλ. Κινηματογραφικές ταινίες και ταινίες μικρού μήκους , τόσο από την Ευρώπη όσο και τον υπόλοιπο κόσμο,

θα έχουν την τιμητική τους, και δημιουργοί, ηθοποιοί σκηνοθέτες παραγωγοί διανομείς και κινηματογραφικοί κριτικοί, θα είναι παρόντες στην μεγάλη γιορτή για την κινηματογραφική αγορά. Στην μεγάλη αυτή γιορτή με "Βρετανικό Διαβατήριο" στο παρθενικό της ταξίδι, θα ταξιδέψει η ταινία της Κερκυραίας σκηνοθέτη και παραγωγού, Δάφνης μακ Κόρμικ Σμον (Dapne Schmon), με τίτλο "All Of Me". Η ταινία ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 στην Μεγάλη Βρετανία, είναι διάρκειας 14 λεπτών, έχει γυριστεί ψηφιακά, η γλώσσα διαλόγων είναι η αγγλική, και ανήκει στην κατηγορία ταινιών Μυθοπλασίας, ειδικότερα δε στα Drama & Social Short Films. 
 
Η Υπόθεση της ταινίας
 
Υπόθεση της ταινίας είναι, η προσπάθεια της Viv, μιας νέας ταλαντούχας επιτυχημένης μουσικού τραγουδίστριας, να επανασυνδεθεί με την οικογένεια της, όταν της έχει γίνει διάγνωση προχωρημένου σταδίου λευχαιμίας, και κρίνετε απαραίτητη η αναζήτηση μεταμόσχευσης, μυελού των οστών από συμβατό δότη από το στενό της οικογενειακό περιβάλλον. Η επανασύνδεση αυτή ζωντανεύει οδυνηρές μνήμες, από το παρελθόν, των οικογενειακών σχέσεων, πράγμα που κάνει περισσότερο δύσκολη την κατάσταση. Η ταινία αυτή είναι μια "καλλιτεχνική γυναικεία υπόθεση", και έχει ολοκληρωθεί με την αποκλειστική συνεργασία γυναικών καλλιτεχνικών συντελεστών .
 
Οι συντελεστές
 
Την παραγωγή της ταινίας έχει κάνει η Jemma Moore. Το σενάριο της ταινίας έχει γράψει η λονδρέζα Emily Carlton. Το μοντάζ έχει κάνει η βραβευμένη γεννημένη στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, Philipa Carson. Την διεύθυνση φωτογραφίας έχει κάνει η Ουκρανή Diana Olifirova. Την σκηνογραφία και ενδυματολογική επιμέλεια της ταινίας, είχε η Κύπρια Anna Pappakyriakou. Πρωταγωνίστρια της ταινίας στον ρόλο της Viv, είναι η Chereen Buckley. Η σκηνοθεσία της ταινίας, είναι της ΚερκυραΙας Δάφνης μακ Κόρμικ Σμον. Η Δάφνη γεννήθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης , από Καναδό-αμερικανό πατέρα, ηθοποιό του θεάτρου και Κερκυραία μητέρα (Μαρία Μπούκα) κτηματομεσήτρια. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Wesleyan στο Connecticut των Η.Π.Α, Film Studies με επιβλέπουσα την ms Jeanine D. Basinger, όπου αποφοίτησε με Honors thesis project. Στην διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε θερινό τμήμα σπουδών στο Παρίσι από το New York Film Institute, ενώ έκανε ένα εξάμηνο σπουδών στο πανεπιστήμιο της Bollonia στην Ιταλία, με αντικείμενο την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Στην μέχρι τώρα φιλμογραφία της, περιλαμβάνονται ταινίες ντοκιμαντέρ, όπως το "The Children of the Wind", Shifting Ground" και το πρόσφατο "Down to earth". Η Δάφνη από τον Σεπτέμβριο του 2014, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο ως ελληνίδα, ενώ έχει επίσης την αμερικανική και καναδική ιθαγένεια. Στην Κέρκυρα όπου είναι και δημότης, έρχεται κάθε καλοκαίρι για ανάπαυλα και περιοδική εργασία, όπου και διατηρεί ιδιόκτητο σπίτι στους Καρουσάδες. Πρόσφατα λήψεις της από το κερκυραϊκό Πάσχα ξεπέρασαν τις 260.000 προβολές στα κοινωνικά δίκτυα, με αποτέλεσμα την παραπέρα προβολή του νησιού και των εθίμων του στο εξωτερικό. Πρόσφατα ήταν υποψήφια για το πρόγραμμα της British Academy of Film & Television Arts (BAFTA) elevate programme for female directors, μαζί με ακόμη 250 γυναίκες σκηνοθέτες. Η παγκόσμια πρώτη προβολή της ταινίας της "All of Me "στις Κάννες, θα γίνει την Παρασκευή 26η Μαΐου στο Olympia 2 Cinema, στις 8.30 μμ.