Παρασκευή 12.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στέρεψαν οι πηγές των γεωτρήσεων σε τρεις κοινότητες του Κεντρικού Δήμου

ΥΔΡΕΥΣΗ
10 Ιουλίου 2024 / 15:21
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης οι περιοχές Κ. Γαρούνα, Αγ. Γορδίου, Γαστουρίου και Περάματος. Εντολή δημάρχου στη ΔΕΥΑΚ για άμεση ανόρυξη νέων βαθύτερων γεωτρήσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πολύτιμο αγαθό του νερού στερούνται εν μέσω καύσωνα και τουριστικής περιόδου χωριά του Κεντρικού Δήμου, καθώς οι πηγές των γεωτρήσεων στέρεψαν στις περιοχές αυτές.

Ειδικότερα, σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται οι περιοχές  του Κ. Γαρούνα, του Αη Γόρδη, του Γαστουρίου και του Περάματος και για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος ζήτησε με κατεπείγον έγγραφό του από τη ΔΕΥΑΚ, την άμεση ανόρυξη νέων βαθύτερων γεωτρήσεων, με την ελπίδα να βρεθεί ικανή ποσότητα νερού για την κάλυψη των αναγκών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Κεντρικού Δήμου, οι τρεις πηγές των γεωτρήσεων στον Κ. Γαρούνα, οι δύο από τις τρεις στη θέση Γράβες Γαστουρίου και η μία στη θέση Βούτες Κυνοπιαστών,από τις οποίες υδροδοτούνται επί δεκαετίες, έχουν στερέψει.

Όπως αναφέρεται στην κατεπείγουσα ανακοίνωση του Δήμου, μέχρι την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων καλούνται όλοι όσοι υφίστανται τις συνέπειες αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης να δείξουν κατανόηση και ν’ αξιοποιήσουν κάθε άλλη εναλλακτική δυνατότητα που ενδεχομένως έχουν. Σε ό,τι αφορά τις περιοχές, όπου υπάρχει ακόμη περιορισμένη παροχή νερού, ζητείται να αποφεύγεται η σπατάλη και να γίνεται η χρήση του με λογική συνθηκών έκτακτης ανάγκης. 

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.