Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ηρόδοτος - ΑΕ Λευκίμμης 3-0

κύπελλο ερασιτεχνών
03 Μαΐου 2017 / 17:49

ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ. Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της κρητικής ομάδας η ΑΕ Λευκίμμης χάνοντας με 3-0 (ημίχρονο 2-0) και αποχαιρέτησε το κύπελλο ερασιτεχνών.

'Ετσι η κυπελλούχος ΕΠΣ Κρήτης προκρίνεται στα ημιτελικά του θεσμού και η κερκυραϊκή ομάδα επιστρέφει να προετοιμαστεί για το πρωτάθλημα της football league II, που θα συμμετάσχει του χρόνου ως πρωταθλήτρια ΕΠΣΚ.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα grandsport.gr, μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοση του, όμως ο Ηρόδοτος ήταν άκρως αποτελεσματικός και προσπέρασε το εμπόδιο της ΑΕ Λευκίμμης στη 3η φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, επικρατώντας με 3-0 στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού. Δύο γκολ στο πρώτο μέρος Μπερνιδάκης, ένα στην επανάληψη ο Κανδηλάκης.
 
Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά δραστήριες στον αγωνιστικό χώρο, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τη πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Ίσερη στο 7ο λεπτό να σουτάρει αλλά να αστοχεί. Στο 18′ ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε φάουλ αλλά πριν δημιουργηθούν προϋποθέσεις για γκολ, ο Μυρίλλας απομάκρυνε.
 
Τρία λεπτά αργότερα, ο Βούλγαρης επιχείρησε σέντρα-σουτ με τη μπάλα να περνάει άουτ, ενώ στο 23′ ο Ηρόδοτος εκμεταλλεύτηκε άψογα τα διαδοχικά λάθη στην περιοχή της ΑΕ Λευκίμμης και μετά από “κόψιμο” του Κοιλιάρα από τα αριστερά, ο Μπερνιδάκης έκανε το 1-0. Στο 25′ ο Ηρόδοτος είχε φάση διαρκείας στα καρέ της Λευκίμμης, τα σουτ απομακρύνθηκαν από τα σώματα με κυριότερο αυτό του Κοιλιάρα, που απομάκρυνε ο Βάρελης.
 
Στο 30′ ο Μπάμπης με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής ανάγκασε τον Βάρελη σε μία εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 37′ μετά λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Φραγκουλάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ωραία κάθετη βρήκε τον Μπερνιδάκη και αυτός με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Βούλγαρη να γυρίζει παράλληλα με την εστία, όμως Τσεβανέδης και Αναστασιάδης δεν μπόρεσαν της αλλάξουν πορεία προς την εστία…
 
Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν ανάλογος του πρώτου μέρους, με το πρώτο 15λέπτο να μην δημιουργούνται αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στο 63′ στη πρώτη ουσιαστική απειλητική φάση μπροστά στις δύο εστίες, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φραγκουλάκη ο Κανδηλάκης με κεφαλιά απείλησε όμως ο Βάρελης απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο δεύτερο διαδοχικό κόρνερ με εκτελεστή και πάλι τον Φραγκουλάκη, ο Βάρελης έκανε λάθος έξοδο και ο Κανδηλάκης με κεφαλιά έκανε το 3-0.
 
Στο 72′ και στο 74′ χάθηκαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για τον Ηρόδοτο με πρωταγωνιστή τον Φραγκουλάκη, η πρώτη ήταν μετά από εκτέλεση φάουλ με τον Βάρελη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια, ενώ η δεύτερη ήταν με σουτ λίγο έξω από την περιοχή, όμως δεν ήταν δυνατό και ο Βάρελης μπλόκαρε εύκολα. Η ΑΕ Λευκίμμης έψαξε το γκολ της… τιμής αλλά στη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία της στο 85′ με τον Πανταζή, ο Μπαλάφας απομάκρυνε πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 
Ηρόδοτος: Λουτριώτης, Τσουμάγκας(78′ Παρθενιάδης), Φραγκουλάκης, Κοιλιάρας, Μπερνιδάκης(80′ Νικολάου Χ.), Προβυδάκης, Μπαλάφας, Αχιλλέως, Μπάμπης(60′ Μωραΐτης), Κανδηλάκης, Μυλωνάς
 
ΑΕ Λευκίμμης: Βάρελης, Πατινιώτης, Αναστασιάδης, Μπριλάκης, Βούλγαρης, Τσεβανέδης(78′ Βασιλάκης), Μυρίλλας, Ίσερη, Κουρής(46′ Κουλούρης), Θεοδωράκης(65′ Μπόνερης), Πανταζής