Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο χειρουργείο της Ζακύνθου ο Π. Πολάκης

ΗΜΕΡΑ
03 Μαΐου 2017 / 15:03

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. «Εκεί που 4 μήνες κάποιοι κράταγαν σε υγειονομική ομηρία το νησί… Το πρώτο τελείωσε (πλαστική βουβωνοκήλης με πλέγμα υπό ΓΕΝΙΚΗ αναισθησία με χρηση του ΔΙΚΤΥΟΥ αερίων)».

Αυτό είναι το πρώτο σχόλιο που δημοσιοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παυλος Πολάκης στην προσωπική του σελίδα στο Fb αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου από τα χειρουργεία στα οποία συμμετείχε με την ιδιότητά του ο ιατρός χειρουργός στο νοσοκομείο της Ζακύνθου απο κοινού με ομάδα χειρουργών!
Όπως καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Πολάκης έφτασε το πρωί στο νοσοκομείο Ζακύνθου μαζί με άλλους χειρουργούς και αναισθησιολόγους και τέθηκε επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας για την αντιμετώπιση δύο περιστατικών.  Μάλιστα ο ίδιος ανήρτησε και σχετικές φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του στο facebook.
Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει το γεγονός αυτό τονίζοντας ότι «έχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας και ιατρικής δεοντολογίας στα Δημόσια Νοσοκομεία». .
«Με παράνομες και αντιδεοντολογικές πρακτικές ο κος Πολάκης βρίσκεται αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και χειρουργεί μεταφερόμενους Ασθενείς για επικοινωνιακούς λόγους – σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ. Αιφνιδιαστικά σήμερα εισέβαλε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου με μεταφερόμενους Ιατρούς Χειρουργούς και Αναισθησιολόγους, Νοσηλευτές Χειρουργείου και Αναισθησιολογικού, υλικά και γάζες από άλλα Νοσοκομεία και παράνομα πέταξαν έξω το προσωπικό του Νοσοκομείου και χειρουργούν δύο ασθενείς από άλλο μέρος.
Που θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος;
Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας δεν τηρεί το ιατρικό πρωτόκολλο του χειρουργικού τομέα, καταλύει κάθε έννοια ιατρικής δεοντολογίας. Η κοινωνία της Ζακύνθου και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου είναι σε αναβρασμό. 
Είναι νόμιμο να χειρουργεί ο κος Πολάκης στο Νοσοκομείο Ζακύνθου;».
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πολάκης μπαίνει σε χειρουργείο ως χειρουργός. Πέρυσι, έγινε κάτι ανάλογο και τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του νοσοκομείου της Σαντορίνης.