Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προειδοποίηση για διακοπές υδροδότησης λόγω οφειλών

ΔΕΥΑΚ
03 Μαΐου 2017 / 14:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να σπεύσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους καλεί η ΔΕΥΑΚ τους δημότες. Τι δήλωσε ο Δήμαρχος

Η ΔΕΥΑΚ ενημερώνει ότι από 15 Μαΐου εντατικοποιείται το πρόγραμμα διακοπής υδροδότησης λόγω οφειλών. 

Παρακαλούνται οι καταναλωτές που έχουν ληξιπρόσθεσμες οφειλές από λογαρισμούς ύδρευσης-αποχέτευσης, να προσέλθυν να εξοφλήσουν άμεσα τις οφειλές τους προκειμένου να αποφύγουν το αναγκαστικό μέτρο της διακοπής υδροδότησή τους.
Λόγω της οικονομικής κρίσης είναι κατανοητά τα προβλήματα και οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί σε μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, όμως η κατάσταση με τους ανείσπρακτους λογαρισμούς συνεχίζεται, προκαλώντας προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, καθώς η διαχείριση και λειτουργία των συστημάτων ύδρευσης αποχέτευσης είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Η Επιχείρηση στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας που πρέπει έμπρακτα να αποδεικνύει και ανταποκρινόμενη στα οικονομικά προβλήματα, ιδιαίτερα των νοικοκυριών του Δήμου μας, πέραν από την εφαρμογή «κοινωνικών τιμολογίων» με μειωμένες χρεώσεις, παρέχει και τη δυνατότητα εκεί που υπάρχει αντικειμενική δυσκολία εξόφλησης των λογαριασμών, να ρυθμίζονται οι οφειλές σε μηνιαίες δόσεις.

Ερωτηθείς για το θέμα ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος δήλωσε: «η ΔΕΥΑΚ με επανειλημμένες ανακοινώσεις έχει πει ότι έχει όλη τη διάθεση να ρυθμίσει οφειλές, αλλά τα αποτελέσματα δεν κρίνονται ικανοποιητικά ακόμα. Με έχουν επισκεφθεί ομάδες συμπολιτών παραπονούμενοι ότι θα τους κόψουμε το νερό. Το νερό είναι μεν ένα κοινωνικό αγαθό, αλλά έχει ένα κόστος να μοιράζεται και αν δεν πληρώνουμε σημαίνει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα. Όταν αναλάβαμε τη ΔΕΥΑΚ είχε 12 εκ. ανείσπρακτες οφειλές, τώρα έχουν μειωθεί, αλλά απέχουμε πολύ ακόμα από το να είναι επαρκές. Και απέχουμε ακόμα από το να έχουμε μια τακτική και φυσιολογική έκδοση λογαριασμών λόγω του ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο ανθρώπινοι δυναμικό, παρόλο που έχουμε δώσει εργολαβίες σε ορισμένες περιοχές».