Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε το 8ο Πρωτάθλημα ακαδημιών Βόρειας Κέρκυρας

ΕΣΥΝ
02 Μαΐου 2017 / 12:04

Με μία υπέροχη τελετή έναρξης, που προετοίμασαν τα μέλη του ΔΙΑ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ, του ΕΣΥΝ (Εθνικό ΣΥμβούλιο κατά των Ναρκωτικών) και της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας)

και σ΄ ένα πανέμορφα στολισμένο γήπεδο ξεκίνησε την Κυριακή 30 Απριλίου στην Κασσιώπητο 8ο πρωτάθλημα ακαδημιών Βόρειας Κέρκυρας!

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρέλαση των 200 αθλητών των 6 ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και με τους παίκτες να στέλνουν μηνύματα στους θεατές! Έτσι τα παιδιά του ΑΕΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥκρατούσαν χαρτάκια που δήλωναν «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ», του ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ «ΕΙΡΗΝΗ», του ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΥ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ «ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ», του ΠΑΟ Κορακιάνας με το όνομα της ΟΓΕ και του ΔΙΑ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ με το σήμα του ΕΣΥΝ!

Ακολούθησε η παρουσίαση πανό από 6 αθλητές, ένας από κάθε ομάδα, που έλεγε «ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ». Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών Ελευθεροεπαγγελματιών Κέρκυρας (που καλύπτει δωρεάν ιατρικά τους αγώνες) Νίκος Μπαλής παρέδωσε τη σημαία των αγώνων στους παίκτες των ομάδων, ενώ η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας Ελένη Μαρτζούκου έδωσε συμβολικά στα παιδιά την μπάλα των αγώνων. Αμέσως μετά είχαμε την εμφάνιση στα χέρια 2 αθλητών του σήματος των αγώνων που ζωγράφισε ο αθλητής του ΑΧΙΛΛΕΑ Κων/νος Βεδουράς και του όρκου των αθλητών όπου υποσχέθηκαν στους αγώνες να νικήσει το φίλαθλο πνεύμα και η φιλία.

Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε μέσα σε βεγγαλικά με την επίσημη κήρυξη των αγώνων από την εκπρόσωπο του Συλλόγου ΕλλήνωνΟλυμπιονικών (ΣΕΟ) την Κερκυραία ολυμπιονίκη Μαρία Γεωργάτου και τα χορευτικά της σχολής χορού BLUEDIAMONDS και του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ.

Το αγωνιστικό μέρος

Πραγματοποιήθηκαν 6 αγώνες ( ΔΙΑΣ – ΑΕΤΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΘΙΝΑΛΙ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ – ΠΑΟΚ στις κατηγορίες τζούνιορ και προτζούνιορ) καθώς και 6 διαγωνισμοί (Πάσας, Επιδεξιότητας, Ταχύτητας Σουτ, Ευστοχίας, Κυκλοφορίας, Φάουλ). Το γήπεδο ήταν έτσι διαμορφωμένο για να φιλοξενεί παράλληλα όλες αυτές τις δραστηριότητες και έμοιαζε με μία ποδοσφαιρική ντίσνευλαντ!
Οι 6 διαγωνισμοί ήταν ταυτισμένοι με 6 αξίες ( Αγωνιστικότητα, Αλληλεγγύη, Ευ Αυγωνίσθαι, Ειρήνη, Συλλογικότητα, Φιλία) σημαντικές για τον υγιή αθλητισμό και την ζωή.
Για 3 ώρες οι 200 αθλητές «χόρτασαν» από δραστηριότητες και παράλληλα εισέπρατταν τα μηνύματα του διαπαιδαγωγικού ποδοσφαίρου που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα του επαγγελματικού καθώς το ΕΣΥΝ είχε φροντίσει να «ντύσει» όλο το τρίωρο και με κατάλληλα κείμενα λογοτεχνικού, ιστορικού, παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Με τη σειρά τους τα παιδιά τροφοδοτούσαν διαρκώς την κερκίδα με τις όμορφες ποδοσφαιρικές του ενέργειες αλλά και τις δηλώσεις τους από μικροφώνου μετά τις προσπάθειες τους. Διαγωνισμό έκανε βέβαια και η κερκίδα για το πιο ζωηρό χειροκρότημα όπου είχαμε ισοπαλία ανάμεσα στο ΔΙΑ και τον ΑΧΙΛΛΕΑ.
Στις ιδιαίτερες στιγμές της πρώτης ημέρας του 8ου πρωταθλήματος ακαδημιών βόρειας Κέρκυρας το «χρόνια πολλά» που τραγούδησαν οι αθλητές του ΔΙΑ στον πρόεδρο της ομάδας Χρήστο Μπαρτζιώτα για τα γενέθλια του αλλά και η τήρηση ενός λεπτού σιγής και η αφιέρωση ενός γκολ από μικρό αθλητή και του τραγουδιού «Ακόμα και εάν φύγεις για το γύρο του Κόσμου» από τους διοργανωτές στη μνήμη του 22χρονου ΜΑΚΗ ΧΕΙΜΑΡΙΟΥ που είχε αγωνιστεί στον ΑΕΤΟ και ο οποίος «έφυγε» πρόωρα σε δυστύχημα προχθές.
Το 8ο πρωτάθλημα τις επόμενες εβδομάδες θα ταξιδέψει στα γήπεδα όλων των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτό μέσα σε αντίστοιχο πλαίσιο. Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουνίου στις Νυμφές με τις βραβεύσεις και την τελετή λήξης που αναμένεται να είναι εντυπωσιακή.