Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργασίες ανάπλασης στον περιφερειακό του Γαΐου

Γάιος
28 Απριλίου 2017 / 15:41

ΓΑΪΟΣ(ΠΑΞΟΙ). Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης του περιφερειακού Γάιου, με δράσεις που αφορούν στην διαμόρφωση του χώρου δίπλα στο οδόστρωμα

ώστε να απομακρυνθούν βράχοι, κλαδιά, χόρτα και φερτά υλικά, επικίνδυνα για τους οδηγούς.
Το σημείο καθαρίζεται και θα διαμορφωθεί ώστε να υπάρχει άνετος χώρος ακόμη και για την προσωρινή στάθμευση τροχοφόρων, τις ώρες άφιξης/αναχώρησης του πλοίου της γραμμής, πράγμα που θα διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων στο λιμάνι χωρίς να ταλαιπωρούνται κάτοικοι και επισκέπτες.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία, είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης του νησιού, κατεβαίνοντας από το πλοίο.
Όπως σημειώνει σε δελτίου τύπου η  Δημοτική Αρχή οι ενέργειές της στοχέυουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των δημοτών, την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας αλλά και την ουσιαστική αναβάθμιση της εικόνας του νησιού των Παξών στα μάτια των επισκεπτών του. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Εμμανουήλ (Μανώλης) Βλαχόπουλος επιβλέπει και συμμετέχει στις εργασίες.
Στόχος δεν είναι μόνον να γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις σε όσο δυνατόν περισσότερα σημεία του νησιού, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν και οι συμπολίτες, να βάλουν με την σειρά τους «το πετραδάκι τους» ώστε οι εικόνα των κοινοχρήστων χώρων αλλά και των παρόδιων οικοπέδων και αυλών να αναδεικνύει την νοικοκυροσύνη και τον πολιτισμό των μόνιμων κατοίκων.