Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καθημερινές οι κρούσεις των tour operators για την εξέλιξη του προβλήματος των απορριμμάτων!

ΕΡΜΗΣ
21 Απριλίου 2017 / 10:16

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Καθημερινές είναι πλέον οι «κρούσεις» από τους μεγάλους tour operators του Εξωτερικού στους τουριστικούς πράκτορες, στα γραφεία τουρισμού και τους επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργάζονται στο νησί μας και ζητούν υπεύθυνες απαντήσεις για το σοβαρό ζήτημα των σκουπιδιών που παραμένουν στους δρόμους.

Τα χρονοδιαγράμματα που έχει εξαγγείλει όλο το προηγούμενο διάστημα η δημοτική αρχή για επίλυση του προβλήματος και στην συνέχεια ανακοινώνονται και στους tour operators από τους συνεργάτες τους στη Ζάκυνθο έχουν επανειλημμένως διαψευστεί και ενώ έχουν φτάσει οι πρώτες πτήσεις από το Εξωτερικό, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για νέες διαψεύσεις.
Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα δήλωσε στον –Ε- ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Φιλιποπολίτης, το γραφείο του οποίου εκπροσωπεί μεγάλους tour operators που διακινούν κάθε χρόνο ένα σημαντικό αριθμό των επισκεπτών του νησιού μας και με έντονη αγανάκτηση υποστήριξε πως δε θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη το ενδεχόμενο έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας για το νησί μας
«Υπάρχει ανησυχία των εταιρειών από τον περασμένο Γενάρη όταν ξεκίνησαν οι αναφορές που ζητούσαν οι εταιρείες κάθε 15ημέρες, Τους μεταφέραμε τις πληροφορίες που είχαμε από τις τοπικές αρχές και τα Μ.Μ.Ε αλλά δυστυχώς σε ότι και αν τους τάξαμε, διαψευστήκαμε!» τόνισε ο κ. Φιλιπποπολίτης και συμπλήρωσε πως πλέον η αγωνία είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη στους εκπροσώπους των εταιρειών.
«Οι Διευθυντές πρέπει να έχουν μια πλήρη εικόνα και να την μεταφέρουν στους πελάτες τους. Κινδυνεύουν ακόμη και με φυλακή αν αποκρύψουν κάτι σοβαρό, όπως είναι η διάδοση μιας επιδημίας. Σήμερα μαθαίνουμε για μια νέα λύση που θα δοθεί στο Σκοπό και τις Ορθονιές και ελπίζουμε αυτό να γίνει άμεσα. Είμαι απαισιόδοξος γιατί δεν ξέρω ποια λύση θα βρεθεί σήμερα που δεν μπορούσε να δοθεί τους προηγούμενους 6 μήνες!» τόνισε μεταξύ άλλων.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ακυρώσεις ή πιέσεις για χαμηλότερες τιμές και για αλλαγές στις συμφωνίες και τα συμβόλαια, ωστόσο ο κ. Φιλιποπολίτης υποστήριξε πως δε θα πρέπει να μας προκαλέσει καμία εντύπωση η προοπτική έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας για τη Ζάκυνθο, εξέλιξη που θα έρθει χωρίς καμία προειδοποίηση.
«Πολλές φορές έχουν εκδοθεί ταξιδιωτικές οδηγίες για διάφορους λόγους, πόσο μάλλον για έναν τόσο σοβαρό λόγο, Οι επισκέπτες μας θα πρέπει να γνωρίζουν το ρίσκο που αναλαμβάνουν την ίδια στιγμή που εμείς τσακωνόμαστε για το Δασαρχείο και που θα πάνε τα σκουπίδια. Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει. Καλώς ή κακώς η Ζάκυνθος αναπτύσσεται λόγω του τουρισμού και αυτό ας το σκεφτούν κάποιοι γιατί όπως φαίνεται ότι ως πολίτες δεν μας σέβονται και δεν μας υπολογίζουν!» τόνισε.
«Παίζουμε με τη φωτιά και είμαστε κυριολεκτικά στο παρά ένα!» κατέληξε.
ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ