Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άλλα 37 χλμ. της Ιονίας οδού στην κυκλοφορία

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
12 Απριλίου 2017 / 12:54

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Μία μέρα νωρίτερα απ’ ότι υπολογιζόταν, θα δοθεί στην κυκλοφορία η σήραγγα Κλόκοβας, η μεγαλύτερη στην Ιόνια Οδό με μήκος 3 χλμ., και το τμήμα μέχρι το Κεφαλόβρυσο.

Την παράδοση του νέου τμήματος στην κυκλοφορία θα κάνει ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, στις 2.30 σήμερα το μεσημέρι, και αμέσως μετά ο δρόμος θα ανοίξει για να εξυπηρετήσει τους ταξιδιώτες του Πάσχα.
Συνολικά θα δοθούν στην κυκλοφορία 37 χλμ. νέου κλειστού αυτοκινητόδρομου και με τα 59 χλμ. που ήδη λειτουργούν από τις 27 Δεκεμβρίου, τότε από σήμερα από την Κλόκοβα μέχρι και την Παράκαμψη Αμφιλοχίας θα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία 96 χλμ. νέου δρόμου. Επίσης, προσθέτοντας και το τμήμα Άγιος Δημήτριος Άρτας-Πέρδικα Ιωαννίνων, συνολικού μήκους 53 χλμ,, τότε στο σύνολο θα απομένουν μόλις 46 χλμ. για να ολοκληρωθεί ο συνολικού μήκους 196 χλμ. αυτοκινητόδρομος.
Υπό κατασκευή βρίσκονται ακόμη τρία τμήματα. Πρόκειται για ένα μικρό τμήμα 4 χλμ. από τη γέφυρα Αντιρρίου έως την είσοδο της σήραγγας Κλόκοβας που εκτιμάται πως θα δοθεί στην κυκλοφορία μέχρι την Πρωτομαγιά, το τμήμα 27 χλμ. στο Μενίδι που θα συνδέσει την παράκαμψη Αμφιλοχία με τον Άγιο Δημήτριο Άρτας, και τα 15 χλμ. από την Πέρδικα έως τον κόμβο της Εγνατίας Οδού, που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
 
ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ ΣΕ 100 ΛΕΠΤΑ
Στην κυκλοφορία δόθηκε χθες το μεσημέρι ο αυτοκινητόδρομος Ολυμπία Οδός, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων στο τμήμα των σηραγγων της Παναγοπούλας.
Σε κυκλοφορία δόθηκε όλο το τμήμα που ήταν υπό κατασκευή από τον ανισόπεδο κόμβο Ξυλοκάστρου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Ρίου, με εξαίρεση τέσσερα σημεία: Καμάρι, Δερβένι, Αραχωβίτικα και τμήμα του υπέρ-κόμβου Ρίου δηλαδή σε ένα τμήμα περίπου 7χλμ. Τα 201,5χλμ του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού θα διανύονται σε περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά (ίσως λίγο περισσότερο μέχρι να ολοκληρωθούν πλήρως τα έργα).
 «Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του κατά την τελετή εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών.
Παίρνοντας τον λόγο πριν από τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε: «Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Επτανήσων, τελειώνει οριστικά ο οδικός αποκλεισμός, για περισσότερα από δέκα χρόνια, της Πάτρας».