Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

"Μπλόκο" από τα ΜΑΤ στη διαμαρτυρία του αεροδρομίου Χανίων

ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ
10 Απριλίου 2017 / 15:47

XANIA. Πορεία προς το αεροδρόμιο Χανίων πραγματοποίησαν στις δύο το μεσημέρι με εκκίνηση από την Αντιπεριφέρεια ,τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών κατά της εκχώρησης του «Ι.Δασκαλογιάννης» στη γερμανική εταιρία Fraport.

Μάλιστα οι διαμαρτυρόμενοι θέλησαν να "ντύσουν" στα μαύρα το αεροδρόμιο, τοποθετώντας μαύρη κορδέλα στην πρόσοψη του αερολιμένα. Ωστόσο δυνάμεις των ΜΑΤ αρχικά εμπόδισαν τους διαμαρτυρόμενους να μπουν στο χώρο του αεροδρομίου, κλείνοντας την είσοδο. Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις με την αστυνομία για να τους επιτραπεί η είσοδος.
Μετά το Πάσχα η Πρωτοβουλία Πολιτών προγραμματίζει πανελλαδική σύσκεψη για συζήτηση και λήψη αποφάσεων κατά της ιδιωτικοποίησης και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή κινητοποίηση αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα όταν έγινε γνωστό το τέλος των εκκρεμοτήτων για την υλοποίηση της συμφωνίας εκχώρησης των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας μεταξύ των οποίων και των Χανίων στη Γερμανική Fraport. Ήδη η Fraport Greece υπέγραψε δύο συμβάσεις με την Intrakat για την υλοποίηση μελετών και κατασκευαστικών έργων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Η πρώτη σύμβαση αφορά στα 7 αεροδρόμια Ηπειρωτικής Ελλάδας, Ιονίου και Κρήτης .
Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη