Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αρνούνται να δεχτούν τα σκουπίδια στο νταμάρι του Γαλάρου

ΗΜΕΡΑ
05 Απριλίου 2017 / 12:38

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι κάτοικοι των Κοινοτήτων Γαλάρου, Αγίων Πάντων και Αγίας Μαρίνας, να μην επιτρέψουν, όπως λένε, την εγκατάσταση του εξοπλισμού για ένα μέρος της ενδιάμεσης φάσης της διαχείρισης των απορριμμάτων, στην τοποθεσία «Στραβολίθαρο», στο νταμάρι του Γαλάρου.

Η φάση αυτή, σύμφωνα με το ΦοΔΣΑ δεν θα έχει διάρκεια μεγαλύτερη των 2,5 – 3 μηνών, μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία στο Λίβα, με τον ιδιόκτητο, πλέον εξοπλισμό.
Η απόφαση για την εγκατάσταση στην περιοχή αυτή ελήφθη μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΦοΔΣΑ, καθώς οι προετοιμασία για την εγκατάσταση στο Λίβα παρουσιάζει ορισμένες καθυστερήσεις στην έκδοση των σχετικών αδειών, με αποτέλεσμα να απαιτείται η εκκίνηση της διαδικασίας στο Γαλάρο, σε ήδη αδειοδοτημένη έκταση στην περιοχή, ιδιοκτησίας άλλωστε του Δήμου Ζακύνθου.
Οι κάτοικοι της περιοχής, μετά από συνελεύσεις, αποφάσισαν να μπλοκάρουν το δρόμο που οδηγεί στην επίμαχη τοποθεσία, και δηλώνουν πως θα αντισταθούν, αν επιχειρηθεί να γίνει εκεί η εγκατάσταση.
Όπως λέει στην ΗΜΕΡΑ ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίων Πάντων, Δημήτρης Κωστής, τα έγγραφα και τα στοιχεία που απεστάλησαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου αυτές να εγκρίνουν την αδειοδότηση του «Στραβολίθαρου», περιέχουν ψευδή και ανακριβή στοιχεία. «Το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει αποφανθεί πως υπάρχει υδροφόρος ορίζοντας σε βάθος 50 μέτρων και ήδη λειτουργούν εδώ 6 γεωτρήσεις σε μια απόσταση από τα Λαγκαδάκια μέχρι την Αγία Μαρίνα», λέει χαρακτηριστικά. Εξάλλου, υποστηρίζουν πως τα τελευταία σπίτια βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από το χώρο της εγκατάστασης. Τέλος, επικαλούνται γραπτή διαβεβαίωση του κ. Κολοκοτσά, με την οποία επεσήμανε πως δεν πρόκειται να γίνει εγκατάσταση του εξοπλισμού στο Γαλάρο.