Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινάει η ΑΕΛ στο Κύπελλο Ερασιτεχνών

κύπελλο ερασιτεχνών
04 Απριλίου 2017 / 15:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος η ΑΕ Λευκίμμης ξεκινάει Τετάρτη 5/4 στο γήπεδο της το όνειρο για μακρινό ταξίδι στο θεσμό, δεδομένου ότι η κλήρωση της στάθηκε σύμμαχος τουλάχιστον τις πρώτες αγωνιστικές. Αντίπαλος στο ματς που θα ξεκινήσει στις 16:00 η κυπελλούχος ομάδα της ΑΕΠ Καραγιαννίων από την Κοζάνη.

Ο Ι. Σφακιανάκης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, βέβαια στόχος πρωταρχικός της ΑΕΛ είναι το πρωτάθλημα και ίσως αφήσει κάποιους παίκτες εκτός ενδεκάδας, αφού ναι μεν μπορεί η ΑΕΛ και μα βάση την κλήρωση να πάει πολύ μακριά, όμως δυο ακόμα ματς στο πρωτάθλημα είναι αυτά που καίνε την ΑΕΛ και φυσικά ο τίτλος. 
Από την άλλη η ΑΕΠ Καραγιαννίων, κυπελλούχος Κοζάνης για 2η συνεχόμενη χρονιά δεν έρχεται στο νησί μας για ταξίδι αναψυχής, είναι μια δυνατή ομάδα, πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κοζάνης με 54 βαθμούς και μόλις μια ήττα στο πρωτάθλημα με την Σιάτιστα να ακολουθεί με 50 βαθμούς και σίγουρα την ενδιαφέρει ο τίτλος αφού και αυτή στοχεύει και είναι κοντά στην άνοδο στην Γ  Εθνική. 
Οι ομάδες για τους αγώνες αυτούς του Κυπέλλου Ερασιτεχνών έχουν χωριστεί σε εννέα ομίλους και αφού θα βγει νικητής από κάθε όμιλο θα συνεχίσουν μετά οι διασταυρώσεις αυτών των νικητών.   
Το πρόγραμμα του 3ου ομίλου που μετέχει η ΑΕΛ και οι κυπελλούχοι από τις Ενώσεις Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Ηπείρου (Ιωαννίνων), Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς έχει ως εξής για την 1η αγωνιστική που γίνεται Τετάρτη 5/4: 
ΑΓΣ Καστοριάς - Θύαμις Καστρίου
ΠΑΣ Γιάννενα (ερασιτ.) - Πυρσός Γρεβενών
ΑΕ Λευκίμμης -ΑΕΠ Καραγιαννίων
Στην επόμενη φάση που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 12/4 θα βρεθούν αντιμέτωπες οι νικήτριες των δυο πρώτες ζευγαριών και ο νικητής θα έλθει να παίξει εδώ με την ΑΕΛ στις 19/4, εφ΄ όσον βέβαια προκριθεί η ομάδα του νησιού μας, στον τελικό του ομίλου. Αλλά και στην επόμενη φάση η κλήρωση είναι ευνοϊκή, αφού πάλι εντός έδρας θα αγωνιστεί αν περάσει η ΑΕΛ, αυτή τη φορά με τον νικητή του 2ου  ομίλου. Εύκολα μπορεί με νίκες εντός έδρας να φτάσει στους οκτώ και όλα γίνονται από κει και πέρα, μην ξεχνάμε ότι η Βολίδα είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος το 2009, νίκησε στο Μεσολόγγι την Ένωση Ασπροπύργου με 4-3, ενώ και ο ΑΟ Κέρκυρα είχε φτάσει στον τελικό το 1992, αλλά είχε χάσει από την Ασπίδα Ξάνθης με 3-1 στα πέναλτι, κανονικός αγώνας 0-0, στ γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.