Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

25 Εμπορικοί Ακόλουθοι Πρεσβειών προσκεκλημένοι της ΠΙΝ

ΠΙΝ
04 Απριλίου 2017 / 12:36

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διημερίδα με στόχο προσέλκυση επενδύσεων και εξαγωγές προϊόντων θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Απριλίου 2017,

με τη συνεργασία της Enterprise Greece και συμμετοχή παραγωγών από τα Ιόνια νησιά. Προσκεκλημένοι της ΠΙΝ στην Κέρκυρα είναι 25 Εμπορικοί Ακόλουθοι Πρεσβειών και συγκεκριμένα των χωρών: Η.Π.Α., Καναδάς, Πορτογαλία, Λετονία, Κύπρος, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Γερμανία, Καζακστάν, Ταϊπέι, Ουκρανία, Σλοβακία, Μαρόκο, Φινλανδία, Ουζμπεκιστάν, Τσεχία, Ουγγαρία, Ινδονησία, Πολωνία, Ιορδανία, Ολλανδία και Βραζιλία.  
Η διεξαγωγή της διημερίδας στην Κέρκυρα συμφωνήθηκε σε συνέχεια της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου στην Enterprise Greece την 10η Φεβρουαρίου 2017, και την συνάντησή του με τον Πρόεδρο Χρήστο Στάικο. 
 
Οι εργασίες του διημέρου
 
Την 1η ημέρα της διημερίδας (Πέμπτη 6 Απριλίου 2017) θα λάβουν χώρα διαδικασίες συνεδριακού τύπου και συζητήσεις με θέματα στην ατζέντα την ενημέρωση και επιχειρηματική δράση στα Ιόνια Νησιά και την προσέλκυση επενδύσεων καθώς και τους τρόπους προώθησης των τοπικών προϊόντων στις ξένες αγορές. 
Τη 2η ημέρα (Παρασκευή 7 Απριλίου 2017) θα διοργανωθούν διμερείς συναντήσεις προσέγγισης των τοπικών παραγωγών με τους εκπροσώπους των ξένων χωρών, ώστε να προσεγγίσουν πιθανούς εταίρους για την αύξηση των επιχειρηματικών τους δράσεων. 
Καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Κέρκυρα, οι ξένοι διπλωμάτες θα επισκεφθούν μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων καθώς και τόπους ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.
 
Σύμφωνο συνεργασίας
 
Στο πλαίσιο της διημερίδας θα υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Enterprise Greece σύμφωνο συνεργασίας, προκειμένου να καθιερωθεί σε μόνιμη και στέρεη βάση, η απαραίτητη στενή συνεργασία για την υποβοήθηση των εξαγωγέων και επιχειρηματιών, των ντόπιων παραγωγών καθώς και την προσέλκυση επενδυτών ώστε να έχουν πρόσβαση στην τοπική αγορά των Ιονίων Νήσων.
 
 
Ευκαιρία για τοπικούς παραγωγούς

“Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας για την προώθηση και προβολή των τοπικών προϊόντων με στοχευμένες ενέργειες και δράσεις απευθείας ενημέρωσης των παραγωγών από όλα τα νησιά της ΠΙΝ, με στόχο την εξαγωγή των προϊόντων της Ιόνιας γης στο εξωτερικό και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Επίσης δημιουργούμε το κατάλληλο έδαφος για την προσέλκυση επενδυτών, με την δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στην τοπική αγορά και τη διασφάλιση σταθερού περιβάλλοντος”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. 
Ο κ. Γαλιατσάτος ζήτησε από τους παραγωγούς να “εκμεταλλευτούν” στο έπακρο αυτή την ευκαιρία που δίνει η παρουσία των ξένων διπλωματών και να εξετάσουν τις δυνατότητες εξαγωγής των τοπικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού.