Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Αρχαιολογία ζητά την επέμβαση Εισαγγελέα για το Βίδο

Βίδο
03 Απριλίου 2017 / 11:41
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σήμα διακοπής εργασιών έστειλε σήμερα η Αρχαιολογική Υπηρεσία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά τη διαπίστωση ότι πραγματοποιούνται οικοδομικές εργασίες χωρίς άδεια στο Βίδο.

Η επιστολή κοινοποιείται επίσης στον Δήμαρχο Κέρκυρας, την Αστυνομική Διεύθυνση και στην Πολεοδομία. 
Όπως αναφέρθηκε και στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Τρίτη, σε ερώτηση του Χάρη Μάστορα της ΛΑ.ΣΥ., στο Βίδο πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες εκτεταμένες εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμών και μάλιστα σε μεγαλύτερη έκταση από τη συνηθισμένη. Επιπροσθέτως αναφέρθηκε ότι υπάρχει έντονος κοινωνικός σχολιασμός, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι αληθεύει. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι ο επιχειρηματίας που διατηρεί το εστιατόριο, προχώρησε σε σύσταση εταιρείας με άλλους επιχειρηματίες, πράγμα το οποίο ελέγχθηκε από τη νομική υπηρεσία και είναι απόλυτα σύννομο. Πέραν αυτού, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος, δεν έχουν γνωστοποιηθεί στο Δήμο άλλου είδους εργασίες.
Πρόσφατα ήρθε σε γνώση της Εφορείας Αρχαιοτήτων από ανώνυμη καταγγελία, ότι εκτός από καθαρισμοί, πραγματοποιούνται και οικοδομικές εργασίες, χωρίς άδεια. Υπενθυμίζεται ότι το Βίδο αποτελεί μέρος της παλιάς πόλης, διατηρούνται σημεία των οχυρώσεων και είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους. 
Μετά το σήμα διακοπής που απεστάλη στον Εισαγγελέα, ο υπεύθυνος υποχρεούται να σταματήσει τις εργασίες. Ανάλογα με το πόρισμα της αυτοψίας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και αν διαπιστωθεί ότι πράγματι έχουν γίνει κατασκευές, πιθανόν να υποχρεωθεί και να τις καθαιρέσει.
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.