Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Restart για την Ανουντσιάτα

νικολούζος
31 Μαρτίου 2017 / 20:36

ΑΘΗΝΑ. Από την αρχή θα γίνουν όλα στην Ανουντσιάτα, τεκμαίρεται από την συνάντηση του δημάρχου Κ. Νικολούζου με την υπ. Πολιτισμού, Λ. Κονιόρδου και τους συνεργάτες της, την Παρασκευή στην Μπουμπουλίνας.

Ο Δήμος αναλαμβάνει να εκπονήσει μελέτη στατικών και το υπουργείο τα αρχιτεκτονικά, που υπήρξαν άλλωστε και το μήλον της έριδος. Η εργολαβία που υπήρχε έχει πλέον διαλυθεί και ο λόγος υποχρεωτικά γίνεται για restart.
Κατά τα λοιπά, πολλή συζήτηση έγινε για την τύχη του ν. Φρουρίου τόσο με την Κονιόρδου όσο αργότερα και με τον Φλαμπουράρη, που ως γνωστόν συντονίζει το κυβερνητικό έργο. Αναμένονται ανακοινώσεις.
Όσο για το π. Φρούριο, ο δήμαρχος επανέφερε το αίτημα για την άδεια εγκατάστασης λυόμενου θεάτρου στο πλάτωμα του Αη Γιώργη ώστε να επιστρέψει εκεί η θερινή, καλλιτεχνική δραστηριότητα. Η υπουργός ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες και επιφυλάχθηκε αν και η λειτουργία του χώρου μάλλον πάσχει από υποστήριξη παρά από άδειες...
Κατανόηση εκδήλωσε η Κονιόρδου και για τη διατήρηση του στάτους του αρτ-καφέ ως συμπληρωματική δραστηριότητα, εκεί που βρίσκεται, στη Δημοτική Πινακοθήκη ενώ επανέλαβε ότι και η χρηματοδότηση του ΔΗΠΕΘΕ θα επανέλθει μόλις το Θέατρο επιστρέψει στις παραγωγές. Συζητήθηκε ακόμα και η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού της παλιάς πόλης σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις που έχει η λειτουργία της ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.
Όσον αφορά στα ζητήματα που συζητήθηκαν με τον Αλ. Φλαμπουράρη και το επιτελείο του, με αγωνία αναμένεται η αποδοχή της κερκυραϊκής πρότασης για τη χρηματοδότηση της δημοτικής οδοποιίας με τουλάχιστον το ποσόν των 3 εκ.