Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η διχόνοια στον Αη Μαθιά έβαλε φιτίλια στο δημοτικό συμβούλιο

Δημοτικό Συμβούλιο
29 Μαρτίου 2017 / 10:53

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από κοινού χρήση του δημοτικού ακινήτου θα κάνουν οι δύο πολιτιστικοί σύλλογοι του Αγίου Ματθαίου, αποφάσισε μετά από αντιπαραθέσεις το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το πολεμικό κλίμα μεταξύ των δύο πολιτιστικών συλλόγων του Αγίου Ματθαίου μεταφέρθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε ως κατεπείγον.
Οι δύο πολιτιστικοί σύλλογοι, ο παλιός και αυτός που δημιουργήθηκε πρόσφατα διεκδικούν την σύνχρηση του ίδιου δημοτικού ακινήτου που χρησιμοποιείται για όλες τις εκδηλώσεις στο χωριό του Αγ. Ματθαίου.
Η πολεμική μεταξύ των δύο συλλόγων, η οποία όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έχει πολιτικά και προσωπικά ερείσματα, έχει φθάσει σε εκφράσεις έντονης αντιπαράθεσης και έκτροπα. 
Η ατμόσφαιρα δυναμιτίστηκε από την τοποθέτηση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Αχ. Ανδριώτη παρουσία εκπροσώπων και μελών των πολιτιστικών συλλόγων.

Οι τόνοι ανέβηκαν από την πλευρά όλων των δημοτικών παρατάξεων με συνέπεια ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος να φθάσει στο σημείο να προτείνει την απόσυρση του δημοτικού ακινήτου από τη χρήση αμφότερων των συλλόγων, μέχρι να αποκατασταθεί το κλίμα ειρήνης.
Ο Βασίλης Αρμενιάκος της ΛΑΣΥ ζήτησε αναβολή του θέματος προκειμένου να γίνει προσπάθεια επίλυσης των διαφορών των δύο πλευρών, πρόταση που δεν έγινε δεκτή με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο παρέτεινε την αντιπαράθεση.

Σε παρέμβασή της, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μερόπη Υδραίου χαρακτήρισε ντροπή τις ακρότητες που έχουν σημειωθεί, ειδικά εφόσον πρόκειται για σωματεία που ασχολούνται με τον πολιτισμό.
Συμβιβαστικά, πρότεινε να γίνεται χρήση του ακινήτου εκ περιτροπής με όρους και προϋποθέσεις που θα τηρούνται αυστηρά.
Τελικά αποφασίστηκε η χρήση του για δύο μέρες τη βδομάδα από τον νεότευκτο σύλλογο και τις υπόλοιπες ημέρες  από τον παλιό, ενώ την εποπτεία του κτηρίου θα έχει ο κ. Μπαλής ως χωρικός αντιδήμαρχος.