Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τη Δευτέρα λέει τώρα πως θαρθεί, ο εργολάβος του κόμβου

24 Μαρτίου 2017 / 12:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η τηλεφωνική επικοινωνία του Σπ. Στεφανίδη (ΟΛΚΕ) με τον Α. Οικονομίδη, εκπρόσωπο της «Όδευση Α.Ε.», το μεσημέρι της Παρασκευής, προκάλεσε συγκρατημένη αισιοδοξία για την ευτυχή έκβαση της κατασκευής του κόμβου στο λιμάνι. Είχε προηγηθεί συνάντηση του προέδρου του ΟΛΚΕ με τους προέδρους Ξενοδόχων, Καταλυματιών και Εμπόρων, στην έδρα του Οργανισμού για ενημέρωση, ύστερα από αίτημα των φορέων.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία, ο εργολάβος υποσχέθηκε ότι θα έλθει την Δευτέρα στην Κέρκυρα, προσκομίζοντας στον ΟΛΚΕ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ώστε να εξοφληθεί ο λογαριασμός, που εκκρεμεί. Ο ΟΛΚΕ υποσχέθηκε, σε αυτή την περίπτωση εντός τριημέρου να τον εξοφλήσει.
Όμως αυτή η «ωραία ατμόσφαιρα» θολώνει από το γεγονός ότι -σύμφωνα με τις πληροφορίες του Οργανισμού- η εργολήπτρια εταιρεία αποφεύγει να παραλάβει την πρώτη ειδική διαταγή που έχει εκδόσει, κερδίζοντας έτσι χρόνο σχετικά με τις προβλεπόμενες διοικητικά προθεσμίες.
Πηγές του Οργανισμού δήλωσαν στο enimerosi.com την πρόθεση του να εκδόσει και δεύτερη ειδική διαταγή εφόσον δεν ανταποκριθεί η εργολήπτρια εταιρεία. Σε περίπτωση δε που επικρατήσει το πιο κακό σενάριο προσανατολίζεται σε αποκατάσταση του εργοταξίου ιδίαις δυνάμεις ώστε να μην υπάρχει τέτοιο και τόσο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή.
Στο μεταξύ οι περίοικοι γίνονται μάρτυρες τροχαίων ατυχημάτων, ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς, πολλά μέτρα ένθεν κακείθεν του κόμβου εξαιτίας της διασπαρμένης σκόνης και των χαλικιών, που αποδεικνύονται κίνδυνος-θάνατος, ιδίως για αναβάτες διτρόχων.