Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστρέφει ο εργολάβος στον κόμβο του λιμανιού

ΟΛΚΕ
23 Μαρτίου 2017 / 16:20

Οι φορείς, διασώστες στο ναυάγιο του κόμβου (ΟΛΚΕ)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανταποκρίθηκε η εργολήπτρια εταιρεία του κόμβου στο λιμάνι στην έκκληση των κορυφαίων φορέων του κερκυραϊκού τουρισμού και επιστρέφει την Παρασκευή στο εργοτάξιο. Τουλάχιστον έτσι υποσχέθηκε, όπως μας το μετέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου, Κ. Μουζακίτης. Οι ξενοδόχοι, τα ενοικιαζόμενα και οι έμποροι θορυβήθηκαν από τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης, που είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανισθεί το συνεργείο από το έργο. Σχετικό ρεπορτάζ δημοσίευσαν την Πέμπτη, οι εφημερίδες Άποψη και Κέρκυρα Σήμερα και η ιστοσελίδα corfupost.
Μόλις την Τρίτη, που οι εκπρόσωποι του Εμπορικού συλλόγου επισκέφθηκαν τον πρόεδρο και δ.σ. του ΟΛΚΕ, ο Σπ. Στεφανίδης τους διαβεβαίωνε ότι το έργο θα είναι έτοιμο για το Πάσχα. Την επομένη (σ.σ. Τετάρτη) το συνεργείο δεν εμφανίστηκε και άρχισαν να ζώνουν τα φίδια τους διερχόμενους, για την εξέλιξη των πραγμάτων. Νέο τηλεφώνημα Μουζακίτη στον Στεφανίδη την Πέμπτη, αποκάλυψε την υφιστάμενη διάσταση απόψεων ανάμεσα στην εργολήπτρια και την επβλέπουσα αρχή για την εξόφληση του πιο πρόσφατου λογαριασμού του έργου. Στους φορείς σήμανε alert, έψαξαν και βρήκαν τον εργολάβο, που στο μεταξύ είχε φύγει και το συνεργείο του από το κερκυραϊκό ξενοδοχείο όπου διέμεναν, και ο πρόεδρος τον Καταλυμάτων, Π. Κατσαρός πήρε την ανακουφιστική υπόσχεση ότι την Παρασκευή ο επικεφαλής τουλάχιστον, θα επιστρέψει στην Κέρκυρα ώστε να διευθετηθεί η διαφορά και να ξεπεραστεί η κρίση.
Το βέβαιον είναι ότι το πρόβλημα δεν ανέκυψε προχθές. Ψυλιασμένοι περίοικοι τηλεφωνούσαν συχνά τις τελευταίες μέρες στην Ενημέρωση να εκφράσουν τους φόβους τους για τους ρυθμούς εκτέλεσης του έργου. Αμέσως μετά όλο και κάποιος εμφανιζόταν στο εργοτάξιο και οι φόβοι προς στιγμήν τουλάχιστον, διασκεδάζονταν. Σύμφωνα πάντως με τον ΟΛΚΕ, η διαφορά αφορά στην πιστοποίηση δαπανών και εργασιών, που ζητείται να εξοφληθούν. Μάλιστα, δεδομένης της εξαφάνισης του συνεργείου, ο ΟΛΚΕ εξέδωσε ειδική διαταγή με την οποίαν ζητείται να αποκατασταθεί το εργοτάξιο και η σήμανση εντός τριημέρου (σ.σ. προθεσμία που λήγει το Σάββατο).
Επικοινωνήσαμε και με την Όδευση Α.Ε., στα κεντρικά της γραφεία στον Πειραιά για να εισπράξουμε ένα "ουδέν σχόλιον" και την παραπομπή μας εκ νέου στον ΟΛΚΕ! Ύστερα ήλθε το λυτρωτικό τηλεφώνημα από τους εμπόρους κι αύριο είναι Παρασκευή. Κανείς δεν θέλει να φαντασθεί τι θα σημάνει για το κερκυραϊκό Πάσχα να παραμείνει κλειστή και αποκλεισμένη ο βόρεια είσοδος της πόλης...