Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάνω από μισός τόνος χασίς από την Αλβανία με τροχόσπιτο

Χασίς
20 Μαρτίου 2017 / 16:51

ΚΟΝΙΤΣΑ. Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνέλαβε δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 53 και 26 ετών,

μέλη εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας. 

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τη Δευτέρα (20.03.2017) το πρωί στην Εθνική Οδό Κόνιτσας – Κοζάνης (στο ύψος της Κόνιτσας), στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης. 

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν σε διάφορα σημεία στο εσωτερικό του οχήματος, μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:

  • ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 529.415 γραμμαρίων
  • το τροχόσπιτο ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών, το οποίο είχε μισθώσει 54χρονος ημεδαπός που αναζητείται
  • το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση και τις έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη, διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.