Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρδισε την Ξάνθη κι έκλεισε στόματα

αοκκ
12 Μαρτίου 2017 / 18:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Κέρκυρα σοβαρή και ουσιαστική πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στην Ξάνθη και τυπικά κέρδισε την παραμονή της στην κατηγορία, πέτυχε ένα στόχο που θεωρούσαν δύσκολο πολύ στην αρχή του πρωταθλήματος όλοι, λόγο των αρκετών χαμένων βαθμών.

 Όμως η ομάδα του Μιχ. Γρηγορίου με την πάροδο του χρόνου έδειξε ποιότητα, πήρε τα αποτελέσματα και για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε την παραμονή της έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε.
Στο ματς με την Ξάνθη ο ΑΟΚΚ ξεκίνησε πλύ προσεκτικά στην άμυνα, έδωσε χώρο στην Ξάνθη που όμως δεν απείλησε ουσιαστικά, ως το 20΄ όταν και ανέβασε απόδοση η ομάδα μας ήταν καλύτερη ως το τέλος του ημιχρόνου που τελείωσε με κόκκινη κάρτα στον Γουάλας για κτύπημα στο κεφάλι του Γεωργίου (άθελα του στην προσπάθεια να διώξει).
Με αριθμητική υπεροχή στο β΄ μέρος η Κέρκυρα βγήκε πιο επιθετικά, έψαξε το γκολ, το πε΄τυχε στο 66΄ με τον Κέβιν Ντιόγκο, το πρώτο του με τη φανέλα της Κέρκυρας ο Γάλλος που ήλθε τον Γενάρη στην ομάδα, είχε δοκάρι με τον Ντουαλά στο 80΄ και έφτασε χωρίς άγχος στη νίκη.
Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης
Βοηθοί: Τ. Πετρόπουλος, Δ. Γκάκας
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκομές, Βενέτης, Ντιμιτρόβσκι, Ντιόγκο, Νίκιτς (62' Ντουάλα), Σιόντης, Γεωργίου (46' Κόντος), Ντιογκό (85' Σπίνουλας), Επστάιν, Τουράμ.
Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Φλίσκας, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Γουάλας, Ντε Λούκας, Καμαρά (46' Σιλά), Τριάδης (61' Λάζιτς), Βασιλακάκης, Λουσέρο (74' Πιζέλι), Γιουνές.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια