Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Αστέρας Πετριτή 1-0

Γ΄ Εθνική
12 Μαρτίου 2017 / 18:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο Αστέρας Πετριτή όπως δείχνουν τα πράγματα θα δυσκολευτεί πάρα πολύ για την παραμονή του στην κατηγορία, αφού έχασε από τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας με 1-0 σε ένα ματς που πήγε με όνειρα και φιλοδοξίες να πάρει τη νίκη και παράλληλα βαθμολογική ανάσα.

Η ήττα όμως αυτή τον έφερε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και η συνέχεια θα είναι δύσκολη αλλά όχι και καταδικαστική, αφού υπάρχουν αρκετά παιγνίδια, που αν μπορέσει να διαχειριστεί σωστά, μπορεί να πετύχει το στόχο του κυνηγώντας την Αμβρακία Κωστακίων και τον Αχιλλέα που είναι πάνω από αυτόν με 1 και 2 βαθμούς διαφορά.
Η ομάδα του Πετριτή είχε πάρα πολλές ελλείψεις στο παιγνίδι αυτό. Θα σταθούμε βέβαια στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο Αλ. Πάγκαλης και Πολύζος που είναι πάρα πολύ σημαντικό και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πρέπει να αλλάξει πολλά από τα σχέδιά του ο Ι. Χονδρογιάννης. Παρόλ’ αυτά η ομάδα μπήκε με στόχο πάνω απ’ όλα να μη δεχτεί γκολ για να μπορέσει στη συνέχεια, όχι απλά να διαχειριστεί το ματς, αλλά να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες και την ταχύτητα των Ν. Γεωργοπάλη, Γαστεράτου ή Μάμαλου να πετύχει κάποιο γκολ και να κλέψει τους βαθμούς της νίκης. Όμως, η επιθετική δυστοκία που χαρακτηρίζει φέτος την ομάδα του Αστέρα και η αδυναμία να δημιουργήσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα πληρώθηκε ακόμη μια φορά γιατί έχει χάσει πολλά παιγνίδια με 1-0, ένα σκορ που θα μπορούσε να το είχε αλλάξει εάν θα σκόραρε στα συγκεκριμένα αυτά ματς.
Από την άλλη οι γηπεδούχοι ήξεραν ότι γι’ αυτούς ήταν τελικός, ήθελαν νίκη για να ελπίζουν, κατάφεραν να την πετύχουν και μάλιστα σε συνδυασμό με την ήττα της Αμβρακίας, πέρασαν πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού.
Η ομάδα του Αχιλλέα που μπήκε δυνατά στο ματς είχε στο 6΄ ένα καλό σουτ του Νάκα, μακρινό με την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ριγανά, ενώ στο 13΄ και πάλι άουτ έφυγε σουτ του Μανίκα αυτή τη φορά. Πέντε λεπτά αργότερα σε σέντρα του Μανίκα, ο Νάκας μέσα από την περιοχή αστόχησε και πάλι. Στο ξεκίνημα του β΄ μέρους και στο 47΄ μια στιγμή που έχασε την αυτοσυγκέντρωση η άμυνα του Αστέρα ήταν αρκετή για να δεχτεί το γκολ με το οποίο έχασε το ματς. Ο Νάκας εκτέλεσε κόρνερ, ο Λαζαρίδης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και έκανε το γκολ. Η ομάδα του Αστέρα που στη συνέχεια βγήκε πιο επιθετικά, κυνήγησε την ισοφάριση, είχε μια τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 67΄ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Τόμπρου εκπληκτικά απέκρουσε ο Κούζας και έσωσε την ομάδα του. Στο 80΄ οι γηπεδούχοι άγγιξαν ένα δεύτερο γκολ, το σουτ όμως του Μανίκα μέσα από την περιοχή βρήκε τη συμβολή των δοκών και πέρασε άουτ.
Διαιτητές: Κοτσάνης, Τσακίρης, Παστιάδης (Δράμας).
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (Γ. Καμπερίδης): Κούζας, Λαζαρίδης, Δερμίδης, Σκέντος, Πετρουζέλης, Δημηνάς, Καμπερίδης, Τοπάλι, Λάιος, Νάκας (81΄ Φωκαΐδης), Μανίκας (90΄ Παπαδόπουλος).
Αστέρας Πετριτή (Ι. Χονδρογιάννης): Ριγανάς, Καλούδης (46΄ Στούπας Π.), Γεωργοπάλης Χρ., Τσιάβος, Στούπας Σ. (72΄ Μπαμιόγλου), Καρβούνης, Γεωργοπάλης Ν., Γράντος, Τόμπρος, Γαστεράτος, Μάμαλος.
 
 
 
Αποτελέσματα 22ης αγωνιστικής
Ολυμπιακός Βόλου - Απόλλων Λάρισας 1-1
Ρήγας Φεραίος- Θεσπρωτός 0-1
Πιερικός - Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου 1-0
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας - Αστέρας Πετρίτη 1-0
Αμβρακία Κωστακιών - ΑΕ Καραϊσκάκης 0-2
Εθνικός Φιλιππιάδας - ΑΕ Ιστιαίας 1-2
Πύδνα Κίτρους - Διαγόρας Σεβαστής 2-0
Τηλυκράτης Λευκάδας - Νίκη Βόλου 1-0

Βαθμολογία
1 Απόλλων Λάρισας 52
2 Ολυμπιακός Βόλου 50
3 ΑΕ Καραϊσκάκης 48
4 Διαγόρας Σεβαστής 45
5 Νίκη Βόλου 45
6 Πύδνα Κίτρους 43
7 Τηλυκράτης 32
8 Θεσπρωτός 27
9 Πιερικός 24
10  Ρήγας Φεραίος 23
11 Μαύροι Αετοί 23
12 Εθνικός Φιλιππιάδας 22
13 ΑΕ Ιστιαίας 20
14  Αχιλλέας Νεοκαισ. 13
15
Αμβρακία Κωστακιών  
12
16
Αστέρας Πετριτή  
11

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια