Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκτός δικτύου επιχορηγήσεων το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας

ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας
03 Μαρτίου 2017 / 18:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Εκτός νυμφώνος» του Υπουργείου Πολιτισμού μένει το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, το μοναδικό περιφερειακό θέατρο που δεν δικαιούται επιχορήγηση για την περίοδο 2017-2018.

Όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου σε συνέντευξη τύπου για τις επικείμενες δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, αποφάσισε ότι αντί για το ενισχυμένο κέντρο θα τονώσει οικονομικά την περιφέρεια -και συγκεκριμένα τα ΔΗΠΕΘΕ.
Για την ακρίβεια φέτος  θα δοθούν 700 χιλιάδες ευρώ στα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα της χώρας αλλά με αυστηρά κριτήρια: 'Ξέρουμε ότι τα χρήματα που δίνονται είναι λίγα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αποτιμάται το έργο που έχει να επιδείξει κάθε θέατρο”. Έτσι τα επτά ΔΗΠΕΘΕ που επέδειξαν δραστηριότητα και αξιόλογο έργο (Πάτρας, Κρήτης, Σερρών, Καβάλας, Ιωαννίνων, Κοζάνης και Λάρισας) θα πάρουν το καθένα επιχορήγηση 60.000 ευρώ ενω τα υπόλοιπα πέντε (Αγρινίου, Ρούμελης, Κομοτηνής, Καλαμάτας και Βέροιας) θα λάβουν 46.000 ευρώ.Το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου θα πάρει επιχορήγηση 30.000 ευρώ ενώ το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας βρίσκεται ήδη εκτός Δικτύου αφού τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με το ΥΠΠΟΑ.

Το 2017 το ΥΠΠΟΑ κάνει ένα πρώτο βήμα για την αναμόρφωση του θεσμού των ΔΗΠΕΘΕ με βάση αντικειμενικά κριτήρια όπως είναι η επαγγελματική θεατρική δραστηριότητα, η οικονομική στήριξη των Δήμων, η ύπαρξη Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, και οι συνέργειες, π.χ. με το Φεστιβάλ Αθηνών.