Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπεγράφη η απόφαση λειτουργίας ΙΕΚ στη Νότια Κέρκυρα

ΙΕΚ Λευκίμμης
02 Μαρτίου 2017 / 17:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από το ερχόμενο εκπαιδευτικό έτος ξεκινά η λειτουργία τμημάτων του Δημόσιου ΙΕΚ, καθώς ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημ. Μπαξεβανάκης υπέγραψε τη σχετική απόφαση.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «αποφασίζουμε τη λειτουργία τμημάτων του Δ.ΙΕΚ  Κέρκυρας στο εκπαιδευτικό συγκρότημα του  Γυμνασίου  και Γενικού Λυκείου Λευκίμμης, με ειδικότητες οι οποίες εστιάζουν σε ανάγκες  της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, συμπληρωματικά προς τις ειδικότητες οι οποίες προσφέρονται από το Δ.ΙΕΚ Κέρκυρας». 

Η εν λόγω απόφαση έρχεται ένα χρόνο μετά την ανάληψη της πρωτοβουλίας από τη βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη για τη δημιουργία Δημοσίου ΙΕΚ στη νότια Κέρκυρα. Σε σχετικές δηλώσεις της η Φ. Βάκη ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για αυτή την εξέλιξη. Εξαρχής ήμουν της άποψης ότι η δημιουργία τμημάτων ΙΕΚ στη Λευκίμμη θα αποτελέσει μία ευκαιρία ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή καθώς και ένα επιπλέον εργαλείο στα χέρια των μελλοντικών σπουδαστών για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Οι προσπάθειες ενός έτους απέδωσε καρπούς».

Η σχετική πρωτοβουλία της βουλευτή Κέρκυρας ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου του 2016, όταν έλαβε χώρα η πρώτη συνάντηση με εκπαιδευτικούς φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιοχή της Λευκίμμης σχετικά με τη δυνατότητα ίδρυσης Δημόσιου ΙΕΚ. Ακολούθησε η κατάθεση του σχετικού φακέλου στο Υπουργείου Παιδείας που συμπεριελάμβανε μεταξύ άλλων το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και ψηφίσματα κοινωνικών και παραγωγικών φορέων υπέρ της δημιουργίας ΙΕΚ στη Λευκίμμη.