Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παίζεται ο τίτλος ανάμεσα σε ΑΕΛ και Κρόνο

α1 ΕΠΣΚ
24 Φεβρουαρίου 2017 / 18:25
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μόνο αγώνες της Α1 κατηγορίας έχουμε αυτό το Σάββατο, την Κυριακή δεν υπάρχουν, αφού λόγω της τελευταίας Κυριακής των Αποκριών η Ένωση αποφάσισε να αλλάξει το πρόγραμμα. Μια Α1 όμως που έχει ματς που καίνε και το απόλυτο ντέρμπι της χρονιάς, ανάμεσα σε ΑΕΛ και Κρόνο που κατά πολλούς θα κρίνει τον τίτλο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για ένα ματς τοπικού πρωταθλήματος είχαμε χρόνια να δούμε αλλά το ματς του Σαββάτου ανάμεσα σε ΑΕ Λευκίμμης και Κρόνο που θα ξεκινήσει στις 15:30 έχει ξεσηκώσει όχι μόνο ολόκληρη την Νότια Κέρκυρα, αλλά και όλο το νησί. Είναι το απόλυτο ντέρμπι με δυο ομάδες που έχουν επενδύσει πολλά στο φετινό πρωτάθλημα, έχουν φέρει παίκτες ανώτερων κατηγοριών και προσφέρουν έξοχο ποδοσφαιρικό θέαμα. Δυο ομάδες που θέλουν όσο τίποτε άλλο τον τίτλο στην Α1 γιατί με αυτόν παίρνουν το εισιτήριο για άνοδο στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. 
Οι δυο ομάδες είναι πανέτοιμες και μπροστά στους φίλους τους, αλλά και στον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο (υπολογίζεται σε τρεις χιλιάδες) θέλουν να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό και κυρίως να φτάσουν τη νίκη. Αν υπάρξει νικητής τότε κατά πολύ μεγάλο ποσοστό θα έχει κλειδώσει τον τίτλο, αφού ως το τέλος του πρωταθλήματος δύσκολα θα χάσουν κάπου βαθμούς οι δυο αυτές ομάδες. Η ΑΕΛ έχει αέρα ενός βαθμούς και ίσως και η ισοπαλία να της είναι αρκετή, ενώ ο Κρόνος θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, αλλιώς η τύχη του πρωταθλήματος δεν θα είναι στα χέρια του. 
Να σημειώσουμε ότι οι δυο αυτές ομάδες συναντήθηκαν τρεις φορές φέτος σε επίσημα ματς δυο για το κύπελλο και ένα για το πρωτάθλημα. Στο κύπελλο ήλθαν ισόπαλες 0-0 στη Λευκίμμη και στο Περιβόλι (έδρα του Κρόνου) νίκησε και προκρίθηκε η ΑΕΛ με 3-0, ενώ στο πρωτάθλημα στο ματς του α΄ γύρου η ΑΕΛ απέσπασε ισοπαλία 2-2 από τον Κρόνο.   
Τον κορυφαίο κερκυραίο διαιτητή Νίκο Πουλημά επέλεξε η ΕΔ της ΕΠΣΚ για να διευθύνει αυτό το ματς, έχοντας βοηθούς τους Θ. Βλάσση και Ξηρομερίτη. Βέβαια τον Ξηρομερίτη τον έχει ορίσει διαιτητή στο ματς ΟΦΑΜ-Παξών που θα γίνει στον Αγ. Ματθαίο και θα ξεκινήσει στις 12:00 και υπάρχει ένα εύλογο ερώτημα. Αν καθυστερήσει να τελειώσει το ματς ή κάτι συμβεί πως ο Ξηρομερίτης θα φτάσει έγκαιρα στη Λευκίμμη, με δεδομένο ότι θα τελειώσει γύρω στις δυο το ματς στον Αγ. Ματθαίο και θα χρειαστούν και 10-15 λεπτά να κλείσει το φύλλο αγώνος και να αλλάξει ο διαιτητής; Σε μια αγωνιστική που θα παίξουν μόνο Α1 δεν υπήρχε άλλο βοηθός να πάει στη Λευκίμμη;
 
Η αγωνιστική
 
Το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββάτου 25/2 που αρχίζουν στις 15:30 και οι διαιτητές:
Αχιλλέας Νυμφών - Κοντόκαλι   
Διαιτητές: Γιούργας, Μυρίλλας, Ίσερης.
ΑΕ Λευκίμμης - Κρόνος
Διαιτητές: Πουλημάς, Βλάσσης Θ., Ξηρομερίτης.
Ολυμπιάδα - Βολίδα
Διαιτητές: Διαβάτης, Σταμάτης, Μίαρης.
Όλυμπος - Μπενίτσες
Διαιτητές: Αρμενιάκος, Βραδής, Γαστεράτος.
ΟΦΑΜ - ΑΟ Παξοί
Διαιτητές: Ξηρομερίτης, Γραικός, Καρρά Χρ.
Αναγέννηση Περ. - Θιναλιακός
Διαιτητές: Κολυτάς, Μπεκάρης, Τσιριμιάγκος.
Οδυσσέας - ΑΟ Κάβος
Διαιτητές: Νικόπουλος, Καλυβιώτης, Μιχαλάς. 
 
Η βαθμολογία 
 
ΑΕ Λευκίμμης 49
Κρόνος Αργυράδων 48
ΑΟ Κοντόκαλι 35
Ολυμπιάδα 32
ΟΦΑΜ 30
ΑΠΣ Μπενίτσες 26
Αχιλλέας Νυμφών 25
Θιναλιακός 24
Αναγέννηση Περιβολίου   20
ΑΟ Παξοί 19
Βολίδα   16
Οδυσσέας Αυλιωτών 16
ΑΟ Κάβος 11
Όλυμπος  7
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια