Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε αναζήτηση γιατρού για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Νοσοκομείο Κέρκυρας
21 Φεβρουαρίου 2017 / 11:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Περιθώριο ελάχιστων ημερών διαθέτει η Διοίκηση του Νοσοκομείου για να καλύψει το ιατρικό κενό που δημιουργείται στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, την Τετάρτη αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Κέρκυρας, θα έχει συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει όσον αφορά την κάλυψη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου με ιατρούς.
Όπως δημοσίευσε το enimerosi.com την περασμένη Τετάρτη, η απόσπαση του νεφρολόγου ο οποίος οργανικά ανήκει στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, λήγει το Μάρτιο και ό ίδιος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την εξάμηνη παράτασή της, διάστημα κατά το οποίο υπήρχε η εκτίμηση ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τις δύο θέσεις Νεφρολόγων που έχουν προκηρυχθεί.  Ετσι από 7/3/2017 και εαν η θέση του γιατρού που φεύγει δεν καλυφθεί με άμεσες ενέργειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού θα λειτουργεί ουσιαστικά μόνο με τη Διευθύντρια Ιουλία Κωστίμπα.
Ωστόσο ο Διοικητής του Νοσοκομείου δηλώνει κατηγορηματικά, ότι η Μονάδα δεν πρόκειται να κλείσει -όπως φοβούνται οι ασθενείς- και ότι η υπηρεσία θα βρει τρόπο να καλύψει τις θέσεις του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού.