Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαίνια των νέων γραφείων της Ομόνοιας στη Χιμάρα

Χιμάρα
13 Φεβρουαρίου 2017 / 13:20

ΧΙΜΑΡΑ. Το παράρτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας πραγματοποίησε χθες τα εγκαίνια των νέων του γραφείων παρουσία της Ελληνίδας πρέσβειρας στα Τίρανα Ελένης Σουράνη.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης ο ομογενής Βουλευτής του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες, ο Γενικός Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Λεωνίδας Παππάς, ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας κ. Φρέντυ Μπελέρης, ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Χρήστος Σκούρτης, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Κέρκυρας κκ Βασίλης Δημητρίου και Θανάσης Δελλής, ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας  και πολλοί ομογενείς.
Στη τελετή πραγματοποιήθηκε παράλληλα και η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Οργάνωσης.

Ο Στέφανος Γκίκας στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ελληνική Μειονότητα είναι εκεί, ενωμένη και ισχυρή, διεκδικώντας το αυτονόητο από το Αλβανικό Κράτος, ήτοι τον σεβασμό των Διεθνών Συνθηκών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το σεβασμό των μειονοτήτων και των περιουσιών τους και φυσικά του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Επεσήμανε ότι η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις συνεργασίας και καλής γειτονίας με την Αλβανία, αλλά ότι οι συχνές εμπρηστικές δηλώσεις Αλβανών αξιωματούχων για τους Τσάμηδες, για τις θαλάσσιες ζώνες στα Διαπόντια Νησιά, κλπ, δεν βοηθούν στην εμπέδωση του καλού κλίματος. Υπογράμμισε δε ότι η Ελληνική Πολιτεία θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στις προσπάθειες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και της Ελληνικής μειονότητας, πάντα σύμφωνα με το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Εξέφρασε τέλος την ευχή να υπάρχει μια ενιαία και ενωτική φωνή από την Ελληνική μειονότητα και να ευοδωθούν οι στόχοι και οι επιδιώξεις της Οργάνωσης για το 2017.