Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διημερίδα τον Απρίλιο στην Κέρκυρα για επενδύσεις & εξαγωγές

Enterprise Greece
10 Φεβρουαρίου 2017 / 17:11

Συμφωνία Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τον πρόεδρο του Οργανισμού Enterprise Greece Χρήστο Στάικο

ΑΘΗΝΑ. Τον Οργανισμό Enterprise Greece στην Αθήνα επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Χρήστο Στάικο, και την Δ/ντρια εκδηλώσεων Βάσω Κίρκου. Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος και ο επιστημονικός συνεργάτης του Γεράσιμος Παναγιωτάτος - Τζάκης.  
Ο Οργανισμός Enterprise Greece αποτελεί μετεξέλιξη της «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» (Invest in Greece) - στην οποία ενσωματώνονται, μεταξύ άλλων, και οι αρμοδιότητες του «Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» (ΟΠΕ Α.Ε.). 
 
Σύμφωνο συνεργασίας
 
Ο κ. Στάικος συμφώνησε με τον Περιφερειάρχη για τη διεξαγωγή διημερίδας στην Κέρκυρα, το διάστημα 5-7 Απριλίου 2017, με την  Enterprise Greece να αναλαμβάνει την πρόσκληση και μεταφορά για τους Εμπορικούς Ακόλουθους, των εν Ελλάδι Πρεσβειών ξένων χωρών, με θέματα στην ατζέντα την ενημέρωση για την επιχειρηματική δράση στα Ιόνια Νησιά και την προσέλκυση επενδύσεων καθώς και την προώθηση των τοπικών προϊόντων στις ξένες αγορές. Κατά τη δεύτερη  ημέρα της διοργάνωσης θα διοργανωθεί συνάντηση προσέγγισης των τοπικών παραγωγών με τους εκπροσώπους των ξένων χωρών, ώστε να προσεγγίσουν πιθανούς εταίρους για την αύξηση των επιχειρηματικών τους δράσεων. 
Μεταξύ  Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Οργανισμού Enterprise Greece θα υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας, προκειμένου να υπάρξει στενή συνεργασία στην υποβοήθηση εξαγωγέων και επιχειρηματιών, ντόπιων παραγωγών αλλά και επενδυτών να έχουν πρόσβαση στην τοπική αγορά των Ιονίων Νήσων.
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, μετέβη και στη Γ. Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, όπου συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα Νίκο Ματζάκο για την αξιοποίηση δημοσίων κτιρίων που βρίσκονται στα Ιόνια Νησιά, θέτοντας και το αίτημα εξέτασης της επιμήκυνσης παραχώρησης του κτιρίου των Παλαιών Δικαστηρίων στην Κέρκυρα.