Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γεωπονική σχολή θέλει η Άρτα

02 Φεβρουαρίου 2017 / 10:06

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Το αίτημα για ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με έδρα την Άρτα, επαναφέρει ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, με αφορμή την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής, που εκτιμά πως θα βοηθήσει σημαντικά και ποικιλότροπα την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

«Η περιοχή μας, που είναι κατ’ εξοχήν αγροτική, πρέπει να αποκτήσει μια συγκεκριμένη ταυτότητα, ενώ οι παραγωγοί θα πρέπει να μετουσιώσουν την επιστημονική γνώση σε πράξη, έτσι ώστε να πετύχουν την καλύτερη δυνατή προώθηση των προϊόντων τους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Προς αυτή τη κατεύθυνση, η δημοτική αρχή θεωρεί επιβεβλημένη τη δημιουργία Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα. Η Άρτα έχει την τύχη να διαθέτει πολλές και καλές επιχειρήσεις στον πρωτογενή τομέα, πολλές μάλιστα με καθαρά εξωστρεφή προσανατολισμό, ενώ η ύπαρξη του ΤΕΙ Ηπείρου και του πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποτελούν εγγύηση για την παροχή της απαιτούμενης εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης», αναφέρει σε δήλωσή του.
Ο δήμος Αρταίων θεωρεί δεδομένο και αναγκαίο όλοι οι φορείς της περιοχής να διεκδικήσουν από κοινού την ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής με έδρα την Άρτα, καθώς θα αναβαθμίσει την περιοχή με ό,τι και αν αυτό σημαίνει για τους αγρότες, την παραγωγή, αλλά και την τοπική οικονομία.
Το θέμα της ίδρυσης της Σχολής θα έρθει προς συζήτηση στο επόμενο δημοτικό δυμβούλιο, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα ο δήμαρχος θα επισκεφθεί, τόσο τον πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όσο και τον υπουργό Παιδείας.