Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι Κερκυραίοι αγρότες συντονίζονται με τα μπλόκα

ΟΑΣΚ
01 Φεβρουαρίου 2017 / 10:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ραντεβού είναι για την μεθεπόμενη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων έδωσε στη δημοσιότητα

το πλαίσιο των κινητοποιήσεων των Κερκυραίων αγροτών και όρισε το ραντεβού με ότι βαρύ αγροτικό όχημα στις 11 το πρωί στην περιοχή του αεροδρομίου. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση τα τοπικού χαρακτήρα αιτήματα είναι: Αγροτική οδοποιία. Χαμηλή τιμή στο νερό για τη λαϊκή και αγροτική κατανάλωση. Αποτελεσματική Δακοκτονία για όλο το νησί. Αγροτικούς γιατρούς στα χωρία και καλύτερες υγειονομικές υπηρεσίες στο Νοσοκομείο. Άμεση εξόφληση των επιδοτήσεων που παραμένουν ακόμη μέχρι σήμερα απλήρωτες.  Κατασκευή και συντήρηση των αλιευτικών καταφυγίων. Αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών από την χαλαζόπτωση. Η προσυγκέντρωση των αγροτών του Νότου έχει ορισθεί για τις 9 π.μ. στον δήμο Μελιτειέων.
 
Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι
 
Ο Σύνδεσμος ιδιωτικών υπαλλήλων "στέκεται στο πλευρό της μικρομεσαίας αγροτιάς που αγωνίζεται και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά της. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, ολόκληρου του λαού, καθώς στρέφεται ενάντια στα ίδια μεγάλα συμφέροντα και στην ίδια πολιτική, που μας φορτώνει συνεχώς με νέα μέτρα και βάρη, με νέα μνημόνια, μας εξαφανίζει τους μισθούς και τις συντάξεις, αυξάνει την ανεργία, απελευθερώνει τις απολύσεις, ελαστικοποιεί περεταίρω τις εργασιακές σχέσεις, εντείνει τη φοροληστεία, αυξάνει την καταστολή και βάζει εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων-στη συνδικαλιστική δράση, ξεσπιτώνει οικογένειες, προκαλεί πολέμους, δυστυχία και προσφυγιά και ο κατάλογος δεν έχει τέλος…"

Καταγγέλλει: "την πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) του Περιφερικού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, για τη στάση της στη συνεδρίαση της 22ας Γενάρη, στην οποία παραβρέθηκε αντιπροσωπία και του Σωματείου μας. Εκεί, με περισσό θράσος και κυνισμό, ο Περιφερειάρχης (ΣΥΡΙΖΑ) παραδέχθηκε ότι στόχος αυτής της πολιτικής είναι η εξαφάνιση της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά από την άλλη ο υπεύθυνος Αντιπεριφερειάρχης για τα  αγροτικά ζητήματα (ΛΑΕ) έφερε ψήφισμα, το οποίο υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), που επί της ουσίας υπερασπίζεται αυτήν την πολιτική, την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ε.Ε., την ΚΑΠ, την πολιτική που ξεκληρίζει τους φτωχούς αγρότες. Παράλληλα, αν και δήλωσαν ότι θεωρούν δίκαια τα αιτήματα της ΟΑΣΚ εντούτοις δεν τα έκαναν δεκτά, ώστε να τα υιοθετήσουν!"
Και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες του νησιού μας στις 13 Φλεβάρη, στις 11  το πρωί στο Σαρόκο.