Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ερημίτης Πλους» προς NCH Capital: Χάνετε τον καιρό σας!

Ερημίτης
25 Ιανουαρίου 2017 / 21:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διακήρυξη συνέχισης του αγώνα του δημοσιοποίησε ο Σύλλογος «Ερημίτης Πλους Περιβαλλοντική Προστασία Ακτίων Β.Α. Κέρκυρας» προς τα τοπικά ΜΜΕ, την εταιρία «N.C.H.CAPITAL Ιnc»

και τον εκπρόσωπό της στην Ελλάδα: «Καμία παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον για την κερδοσκοπία των πολυεθνικών. Ο Ερημίτης δεν θα τσιμεντοποιηθεί».
Η δημοκρατική ευαισθησία του κερκυραϊκού λαού και οι διαχρονικοί αγώνες του για τα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα, είναι γνωστοί σε όλους. Αυτό και μόνο αρκεί για να καταλάβουν οι ξένοι επενδυτές - προσκεκλημένοι του ΤΑΙΠΕΔ, ενός παράνομου και αντισυνταγματικού οργάνου εκποίησης της δημόσιας γης και περιουσίας - ότι για εμάς η προστασία του φυσικού πλούτου είναι αδιαπραγμάτευτη. Για εμάς η αποτροπή της τσιμεντοποίησης του οικοσυστήματος του Ερημίτη, είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και δημοκρατίας. Αυτό και μόνο λοιπόν αρκεί για να καταλάβει η NCH Capital, ότι είναι ανεπιθύμητη και ότι χάνει τον καιρό της προσπαθώντας να ξεγελάσει με τις πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ, τον κερκυραϊκό λαό.

Αντίθετη στην τοπική βούληση

Η επένδυση αυτή παραβιάζει το Σύνταγμα της Ελλάδας, το ελληνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο. Πάνω απ’ όλα όμως, παραβιάζει τη βούληση της πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας και τις ομόφωνες αποφάσεις των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων των τελευταίων επτά ετών. Παραβιάζει το θεμελιώδες δικαίωμα των επόμενων γενεών, να παραλάβουν ένα φυσικό περιβάλλον με την ελάχιστη δυνατή ανθρωπογενή παρέμβαση. Έναν κόσμο όπου η δίψα για κέρδος, δεν θα καταστρέψει τους λιγοστούς εναπομείναντες αιγιαλούς, τις λιγοστούς υδροβιότοπους και τα τελευταία δάση της χώρας μας.

Διαβλητή η σύμβαση

Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας και γι’ αυτό επιδίδεστε με το ΤΑΙΠΕΔ σε πονηρές μεθοδεύσεις: Αρχικά μια αντισυνταγματική μεταβίβαση του «ακινήτου», μετά ένας και μοναδικός υποψήφιος επενδυτής, μετά η σύσταση μιας Εταιρίας Ακινήτων που εδρεύει στον ίδιο όροφο με το ΤΑΙΠΕΔ με μηδενικό σχεδόν μετοχικό κεφάλαιο, μετά η απόκρυψη από το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΣΜΠΕ, μετά η μεταφορά του μοναδικού Ναυτικού Οχυρού στα Ιόνια χωρίς γνώση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, μετά ένα ΕΣΧΑΔΑ ευθέως συγκρουόμενο με το χωροταξικό των Ιονίων, μετά η «εξαφάνιση» της βίδρας lutra - lutra, κλπ. Ακόμα και πριν μια εβδομάδα, δεν διστάσατε να εξαπατήσετε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, καταθέτοντας βεβαίωση τελεσιδικίας μιας Πράξης Χαρακτηρισμού που όλως παραδόξως θα εκδικαστεί τον Μάιο του 2017!
Για ένα μόνο πράγμα να είστε σίγουροι. Θα χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μέσο χρειαστεί, τόσο νομικό, πολιτικό, όσο και κινηματικό. Η επόμενη κίνησή μας, μετά την κατάθεση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, της Αναφοράς μας στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα είναι η προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου. Ήδη βέβαια δρομολογήθηκαν και οι ποινικές διώξεις, αρχής γενομένης απ’ την ανάκληση μιας επίμαχης Μήνυσης για το Ναυτικό Οχυρό.

Συσπείρωση

Επειδή όμως δεν τρέφουμε αυταπάτες για το ρόλο των ευρωπαϊκών θεσμών και των ελληνικών κυβερνήσεων, που τόσα χρόνια ακόμα και σήμερα συνηγορούν στο ξεπούλημα της δημόσιας γης, δεν τρέφουμε αυταπάτες για τους σκοπούς της μνημονιακής λαίλαπας και τους στόχους των εγχώριων κύκλων πολιτικής και εργολαβικής διαπλοκής, δηλώνουμε το εξής:
Ο Ερημίτης, όπως ο Ίσσος, ο Κρατικός Αερολιμένας Κέρκυρας, το Ψυχιατρείο και το Castello Mibelli ανήκουν στο λαό.
Ο λαός θα ακυρώσει με τους αγώνες του, κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος.
Διευρύνουμε τις κινητοποιήσεις μας και συσπειρώνουμε τους πολίτες του νησιού.
Όλα τα παράνομα όργανα υφαρπαγής του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας, μαζί με την NCH Capital και τη Fraport, είναι ανεπιθύμητα στην Κέρκυρα».