Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεύτερο μήνα χωρίς το «Αλέξανδρος» τα Διαπόντια Νησιά

Διαπόντια
18 Ιανουαρίου 2017 / 16:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μέχρι 30 Ιανουαρίου παρατείνεται η ακινησία του Ε/Γ - Ο/Γ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ ΙΙ», που εκτελεί τα δρομολόγια της γραμμής Κέρκυρα - Διαπόντια Νησιά.

Τα Διαπόντια μένουν χωρίς οχηματαγωγό πλοίο τουλάχιστον ένα μήνα κάθε χειμώνα, λόγω συντήρησης και ελέγχων αξιοπλοΐας του πλοίου «Αλέξανδρος». Αυτομάτως χάνεται η δυνατότητα μετακίνησης οχημάτων πάσης φύσεως και κυριότερα των ασθενοφόρων, καθώς η συγκοινωνία γίνεται μόνο μέσω των δύο δρομολογίων την εβδομάδα από το λιμάνι του Αγ. Στεφάνου, με πλοίο που δεν έχει τη δυνατότητα μεταφοράς αυτοκινήτων. 
Φέτος το διάστημα παρατάθηκε για ακόμα ένα μήνα καθώς η πρώτη προθεσμία που είχε πάρει το "Αλέξανδρος" ήταν μέχρι 30/12 και τώρα μετατίθεται μέχρι 30/1.
Μέχρι τις 18/1 δεν είχε υπάρξει ανακοίνωση από την πλευρά του επιχειρηματία, ενώ σήμερα εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας. 
 
Η συνάντηση στο Υπουργείο
 
Υπενθυμίζεται ότι οι αντιδήμαρχοι των Διαποντίων συναντήθηκαν το πρωί της προηγούμενης Τετάρτης με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό για να του εκθέσουν τα συνεχιζόμενα προβλήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών με την Κέρκυρα. Με τον Υφυπουργό συζήτησαν οι τρείς Αντιδήμαρχοι,  Ανδρέας Γουλής, Θεόδωρος Λουκανάρης και Νόνη Μάστορα, παρουσία των δύο βουλευτών Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη και Κώστα Παυλίδη.
Από τη μεριά του Υπουργού υπήρξαν δεσμεύσεις ότι στο άμεσο μέλλον θα τροποποιηθούν οι όροι της προκήρυξης τόσο στη γραμμή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κέρκυρας - Διαπόντια Νησιά, όσο και στη γραμμή του Αγίου Στεφάνου με τα Διαπόντια, ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός για να εξυπηρετηθούν τα Διαπόντια Νησιά με μεγαλύτερα και ταχύτερα πλοία.
Επίσης ο Υπουργός δεσμεύτηκε να αυξηθούν  τα δρομολόγια από τον Άγιο Στέφανο προς τα Νησιά ενώ θα υπάρξει νομοθετική  ρύθμιση για το κόστος μεταφοράς υλικών.
Ωστόσο η δέσμευση του υφυπουργού δεν αφορά το πραγματικά «άμεσο» μέλλον, αφού σε κάθε περίπτωση η όποια επανεξέταση των όρων της προκήρυξης θα αναφέρεται στους διαγωνισμούς που θα γίνουν το 2018.