Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δωρεά του εξοπλισμού του «Χανδρή» από τον όμιλο Ανδρεάδη

Όμιλος Ανδρεάδη
16 Ιανουαρίου 2017 / 11:37
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το σύνολο του εξοπλισμού των δύο μονάδων του Χανδρή, προτίθεται να παραχωρήσει ως δωρεά ο ξενοδοχειακός όμιλος Sani-Ikos των επιχειρήσεων Ανδρεάδη, στο Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας.

Στην Κέρκυρα εξαγόρασε τις μονάδες Corfu Chandris και Dassia Chandris από την εταιρεία Ξενοδοχεία Χανδρή Α.Ε. Βασικοί μέτοχοι του ομίλου Sani-Ikos είναι οι Σταύρος και Ανδρέας Ανδρεάδης από τους οποίους και διοικείται. 
Tα δύο ξενοδοχεία στη Δασιά θα ανακαινιστούν ριζικά και θα λειτουργήσουν ως ενιαία μονάδα δυναμικότητας 410 δωματίων, σουιτών και μπανγκαλόους τον Mάιο του 2018. Η νέα μονάδα 5 αστέρων στην παραλία της Δασιάς θα έχει την επωνυμία Ikos Dassia. Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 110 εκατ. ευρώ.
Είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος του εξοπλισμού των δύο πεντάστερων ξενοδοχείων «Χανδρή»: Το σύνολο του εξοπλισμού σημαίνει έπιπλα, κλινοσπάσματα, χαλιά, ηλεκτρικά είδη, εξοπλισμό εστιατορίου κ.λπ.

Από τη μεριά του Δήμου, η αξιοποίηση αυτού του ξενοδοχειακού εξοπλισμού θα γίνει με μέριμνα του αντιδημάρχου Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέα Σκούπουρα. Ο αντιδήμαρχος έχει απευθυνθεί σε δομές και συλλογικότητες, οι οποίες έχουν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη να καταρτίσουν λίστες ανάλογα με τις ανάγκες τους. Έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Διοικητή του Νοσοκομείου για τους Ξενώνες του Ψυχιατρικού Τομέα, με τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό (ΚΟΙΣΠΕ) που είναι διαχειριστής των νέων παντοπωλείων και συσσιτίων και με το Χαμόγελο του Παιδιού. Έχουν επίσης ενημερωθεί οι Διευθύντριες του Γηροκομείου και του Ορφανοτροφείου και το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων της Μητρόπολης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων.

Οπως υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος στο enimerosi.com, οι αποδέκτες της δωρεάς δεν αποκλείεται να είναι και άλλες συλλογικότητες που θα ενδιαφερθούν και θα επικοινωνήσουν με το Δήμο Κέρκυρας. Σε κάθε περίπτωση όμως, η διανομή του εξοπλισμού θα πρέπει να γίνει οργανωμένα, απευθείας από τα ξενοδοχεία  στις δομές, καθώς δεν υπάρχουν από την πλευρά του Δήμου επαρκείς αποθηκευτικοί χώροι και μεταφορικά μέσα. 

Από τη μεριά της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας, η αντιπεριφερειάρχης
Νικολέτα Πανδή
δήλωσε στο enimerosi.com πως προσανατολίζεται προς την αξιοποίηση του εξοπλισμού για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας. «Η Κέρκυρα και οι Παξοί έχουν τεράστιες ανάγκες στην Πολιτική Προστασία, δηλαδή στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, όπως σεισμοί, καταστροφές ή ακόμα και περιπτώσεις εισόδου μεταναστών» λέει και καταλήγει ότι θα έρθουν σε συνεννόηση με το Δήμο, με τον οποίο οι χωρικές αρμοδιότητες αλληλοεπικαλύπτονται. Το πιθανότερο είναι να αποθηκευθεί ένα μέρος του εξοπλισμού για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν επίσης σε κοινωνικές δομές.        
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.