Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σαρωτική η ΑΕ Λευκίμμης 3-0 (εκτός) τον Κρόνο!

κύπελλο ΕΠΣΚ
11 Ιανουαρίου 2017 / 17:05
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Η ενισχυμένη ΑΕΛ δεν άφησε και πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Κρόνο στη ρεβάνς του 0-0 και πέρασε με αέρα στους ημιτελικούς του κυπέλλου ΕΠΣΚ

Δυο από τα τέσσερα ματς του κυπέλλου της ΕΠΣΚ έγιναν, αφού αυτά ανάμεσα σε Οδυσσέα-Ολυμπιάδα και Κ-20 ΑΟΚΚ - Corfu FC αναβλήθηκαν. Και στα δυο ματς είχαμε ίδιο σκορ νίκες με 3 - 0 τ που εξασφάλισαν την πρόκριση στους "4" του κυπέλλου, της ΑΕ Λευκίμμης στο Περιβόλι επί του Κρόνου (0-0 α΄ματς) και του Αχιλλέα στις Νυμφές επί του Ατρομήτου (νίκη 2-0 του Αχιλλέα και στο α΄ ματς).
Το μεγάλο ενδιαφέρον ήταν στο Περιβόλι όπου οι δυο καλύτερες ομάδες αναμετρήθηκαν σε έναν πρόωρο τελικό, με την Λευκίμμη να παίρνει μια πάρα πολύ μεγάλη νίκη, μπροστά σε χίλιους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ αποφασιστικοί, μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, έδειξαν μεγάλη μαχητικότητα ως το τέλος και δίκαια κέρδισαν και πέρασαν στην επόμενη φάση. Ο Κρόνος είχε κατοχή στο α΄ μέρος αλλά όχι ουσία στο παιγνίδι του, ήταν κατώτερος προηγούμενων εμφανίσεων και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του ματς να πείσει ότι μπορούσε να πετύχει κάτι. 
Μόλις στο 8΄ ο Τσεβανέδης με έξοχη ενέργεια από αριστερά έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπονέρη που δεν αστόχησε. Στο 35΄και πάλι ο Τσεβανέδης έδωσε έτοιμο γκολ στον Πατηνιώτη που πλάσαρε σωστά για το 0-2, ενώ το σκορ έκλεισε στις καθυστερήσεις του παιγνιδιού ο Αναστασιάδης με ατομική προσπάθεια. Στο 80΄ αποβλήθηκαν ο ΑΛ. Μωραϊτης του Κρόνου και η ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες και ο Σμοϊλης της ΑΕΛ που ήταν στον πάγκο της ομάδας. Να σημειώσουμε ότι από το 83΄ ο Κρόνος έπαιζε με εννέα παίκτες αφού κτύπησε και δεν συνέχισε ο Σάλα με τν Κρόνο να έχει κάνει τις αλλαγές του. 
Αξιοσημείωτο ότι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε επίσημο ματς από την πλευρά του Κρόνου ο Τ. Παππάς και ο Νικολάου και από την ΑΕΛ οι Θ. Πατηνιώτης, Θ. Μπριλάκης που πήγαν στις ομάδες στις μεταγραφές αυτές τις μέρες. 
Καλή η διαιτησία του Κ. Τόμπρου. 
Κρόνος (Β. Ξάνθης): Ζάχος, Μεσημέρης (46΄Νικολάου), Ανυφαντής, Πετρόγιαννης, Παππάς, Στρατηγός, Βλάσσης Δ., Γραμμμένος Σπ. (46΄ Ιωνάς), Μωραϊτης, Κονισπολιάτης (63΄Τσάνης), Σάλα.
ΑΕ Λευκίμμης (Ι. Σφακιανάκης): Βάρελης, Μυρίλας, Θεοδωράκης, Βούλγαρης (72΄ Κουλούρης Ν.), Μπονέρης (54΄ Αναστασιάδης), Βιτουλαδίτης, Μπριλάκης, Πανταζής, Αραμπατζής, Πατινιώτης, Τσεβανέδης (70΄ Ίσερης Δ.). 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια