Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξοπλίστηκε τεχνολογικά μέσω Interreg το ΚΠΕ Λευκίμμης

ΚΠΕ Λευκίμμης
16 Μαρτίου 2023 / 17:07

Στόχος του έργου είναι η συμμετοχή των τοπικών φορέων σε διασυνοριακές δραστηριότητες και κοινοτικές πιλοτικές δράσεις, μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

ΚΕΡΚΥΡΑ. 20 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 20 κάμερες, 26 μικροσκόπια, 7 laptops και 3 ασπρόμαυρους εκτυπωτές για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών δράσεων του ΚΠΕ παρέδωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Λευκίμμης, μέσω του διασυνοριακού προγράμματος Interreg Ελλάδας – Ιταλίας «BEST».

Με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος, επισκέφθηκαν το Κέντρο στις Αλυκές Λευκίμμης της Κέρκυρας ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου, Ιωάννης Αρμενιάκος.



Όπως δήλωσε ο κ. Καποδίστριας: «Βασικός στόχος του έργου BEST είναι η προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, η αποκατάσταση της βιοποικιλότητας των φυσικών, αγροτικών και παράκτιων οικοτόπων. Η Περιφέρεια Ιονίων ενέταξε στις δράσεις του έργου την εγκατάσταση του Γραφείου παρακολούθησης και μελέτης βιοποικιλότητας στο ΚΠΕ Κέρκυρας στη Λευκίμμη.

Σε διαδικασία δε συμβασιοποίησης βρίσκεται η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη διαμόρφωση των χώρων όπου θα λειτουργήσει στο γραφείο παρακολούθησης και μελέτης της βιοποικιλότητας στο ΚΠΕ Λευκίμμης.»
Η Διευθύντρια του  Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Κέρκυρας Άρτεμη Μπριασούλη δήλωσε ότι «δέχεται περίπου 80-100 σχολεία ανά έτος από όλη την Ελλάδα και ότι απαιτείται να γίνουν και άλλα έργα υποστήριξης του σημαντικού αυτού υγροβιότοπου που είναι περιβαλλοντικό σημείο αναφοράς για την Κέρκυρα».

Ο κ. Αρμενιάκος ανάφερε ότι στόχος του έργου είναι η συμμετοχή των τοπικών φορέων σε διασυνοριακές δραστηριότητες και κοινοτικές πιλοτικές δράσεις, μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η δημιουργία νέων πολιτικών, προϊόντων και υπηρεσιών, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.