Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τεχνικό πρόγραμμα Δήμου: Πεζοδρόμια & μικροπαρεμβάσεις...

Δημοτικό Συμβούλιο
30 Δεκεμβρίου 2016 / 12:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με «βαριά καρδιά» εγκρίθηκε χθες κατά πλειοψηφία και αρνητική ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης, το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2017.

Την εισήγηση έκανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Αναστασόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε συνοπτικά το πρόγραμμα το οποίο φέτος θα είναι αυξημένο κατά 600.000€, όχι λόγω αύξησης της ΣΑΤΑ αλλά λόγω απομείωσης παλαιότερου δανείου του Δήμου.

Η κατανομή των πόρων είναι χονδρικά η ίδια με το το 2016 και αφορά κυρίως εμβαλωματικές παρεμβάσεις και συντηρήσεις αγροτικού και δημοτικού οδικού δικτύου. Φέτος προστίθενται παρεμβάσεις πεζοδρομήσεων ύψους 200.000, που αφορούν ουσιαστικά την κατασκευή πεζοδρομίου προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και την Δον. Δημουλίτσα.

Προβλέπεται επίσης ποσό 50.000€ για οδοποιία στον οικισμό αθιγγάνων του Αγίου Ιωάννη καθώς και ποσό 20.000€ για την κατασκευή πλατφόρμας ανύψωσης αμαξιδίων ΑΜΕΑ στο Δημοτικό Θέατρο. Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει επίσης κονδύλια για μικρής έκτασης αντιπλημμυρικές εργασίες, συντηρήσεις σχολικών κτιρίων και συντήρηση ηλεκτροφωτισμού. 

Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός του 1,9εκ€ που διατίθεται στο Δήμο, είναι "σταγόνα στον ωκεανό" μπροστά στις πραγματικές ανάγκες. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τεχνικών υπηρεσιών, το αγροτικό και δημοτικό οδικό δίκτυο χρήζει παρεμβάσεων ύψους τουλάχιστον 20-25 εκ.€!

Ακολούθησε έντονη κριτική και παρατηρήσεις από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης με κοινό τόπο την ασάφεια περιγραφής του τεχνικού προγράμματος, και το μικρό ύψος της χρηματοδότησης.

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα, ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, συμφώνησε ότι το ποσό είναι ελάχιστο σε σχέση με τις υφιστάμενες ανάγκες ενώ παρότρυνε το Συμβούλιο να αντιμετωπίσει την Κέρκυρα χωρίς τοπικιστικές διαθέσεις, δίνοντας έμφαση στην κατά το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.