Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων στο νέο Λιμάνι

Κόμβος Νέου Λιμένα
22 Δεκεμβρίου 2016 / 11:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του Κόμβου Νέου Λιμένα (περιοχή Τελωνείου). Για τη διασφάλιση ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας των οχημάτων,

έχουν γίνει προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, από το ξενοδοχείο «Ιόνιο» μέχρι το φαρμακείο «Παπίρη», σε συνολικό μήκος διακοσίων πενήντα (250) μέτρων, ως εξής:

-  Το κλείσιμο της λωρίδας κυκλοφορίας επί της Εθνικής Αντιστάσεως από την περιοχή Σπηλιά με κατεύθυνση προς το εμπορικό στο ύψος του ξενοδοχείου «Ιόνιο» μέχρι το φαρμακείο «Παπίρη».

-  Τη διεξαγωγή της κυκλοφορίας με κατεύθυνση από το Εμπορικό προς τη Σπηλιά σε μία λωρίδα, ενώ στη δεύτερη που εφάπτεται της νησίδας, θα εκτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από την περιοχή Σπηλιά προς το Εμπορικό, καθώς επίσης και η ροή από τις οδούς Ιωάννου Θεοτόκη (πρώην Αβραμίου) και Ευαγγέλου Ναπολέοντος, από το ύψος του ξενοδοχείου «Ιόνιο» και θα επανέρχεται στην κανονική της ροή στο ύψος του φαρμακείου «Παπίρη».

Οι ανωτέρω ρυθμίσεις ισχύουν για το χρονικό διάστημα από τις 22 Δεκεμβρίου μέχρι και το τέλος των εργασιών της Α΄ φάσης του έργου καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Σε περίπτωση σοβαρής διατάραξης της κυκλοφορίας, οι ανωτέρω εργασίες θα διακόπτονται κατά εντολή του Διοικητή Λιμενικής Αστυνομίας ή του εκάστοτε Αξιωματικού Φυλακής.

Η ανάδοχος εταιρεία κατασκευής του έργου «Νέος Κόμβος Λιμένος Κέρκυρας» υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών:

Α. Να μεριμνήσει για την κατάλληλη σήμανση των εκτελούμενων έργων στην οδό, ώστε να παρέχεται στους οδηγούς έγκαιρη και επαρκής πληροφόρηση για τη μεταβολή των κανονικών συνθηκών κυκλοφορίας, με σκοπό την ασφαλή διέλευση οχημάτων από την περιοχή της ζώνης του εργοταξίου.

Β. Να απομακρύνει από την οδό πριν την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αντικείμενα τα οποία δύναται να δυσχεράνουν την κίνηση των οχημάτων.

Γ. Με το πέρας της εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεω και την επαναφορά της κυκλοφορίας οχημάτων, να επαναφέρει τον χώρο απολύτως στην προτέρα κατάσταση, όπως επίσης και τη σήμανση σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.

Δ. Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης, οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (57Α΄) «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3542/2007 (50Α΄).
Ε. Να κοινοποιηθεί για εφαρμογή.