Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέθανε ο πρ. βουλευτής Κερκύρας της Ν.Δ., Δ. Καλούδης

Πένθος
08 Δεκεμβρίου 2016 / 16:22

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο πρ. βουλευτής της Ν.Δ., Δ. Καλούδης (87), άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ύστερα από μακρά νοσηλεία, το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του στον ιστοχώρο της Βουλής, γεννήθηκε στον Αρίλλα στις 27 Ιουλίου 1929. Οι γονείς του ήταν κτηματίες αγρότες με καταγωγή από την Κέρκυρα. Τελειώνοντας τη βασική και μέση παιδεία στην Κέρκυρα μετέβει στην Αθήνα όπου και εργαζόμενος σε διάφορες δουλειές λόγω των οικονομικών δυσχερειών της εποχής, κατάφερε και τελείωσε την Νομική σχολή Αθηνών και στη συνέχεια το οικονομικό τμήμα της ίδιας σχολής. Παντρεύτηκε την Ειρήνη Κουτσούρη του Ιωάννου το 1964 με την οποία απέκτησε δύο γιούς τον Σπύρο και τον Γιάννη Καλούδη. Διορίστηκε Δικηγόρος στον Σύλλογο Αθηνών και προήχθηκε σε Δικηγόρο Αρείου Πάγου το 1969. Μετά την μεταπολίτευση στην Ελλάδα, εκλέχθηκε Βουλευτής Κέρκυρας το 1974 με τη Νέα Δημοκρατία και το ίδιο συνέβη το 1977. Συμμετείχε στην Ε΄Περίοδο της Αναθεωρητικής Βουλής από 17/11/1974 μέχρι 09/06/1975, στην Α΄Περίοδο της Προεδρευομένης Δημοκρατίας, που συνεχίζεται. Στη Βουλή των Ελλήνων υπήρξε εισηγητής δεκάδων νομοσχεδίων αλλά και πρώτος σε αριθμό ομιλιών από τους Βουλευτές της Ν.Δ. τα πρώτα πέντε χρόνια της θητείας του. Το 1981 ήλθε δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης και δεν προσέφυγε στο εκλογοδικείο για να ακυρώσει την εκλογή του πρώτου που εκλέχθηκε, λόγω κωλύματος εκλογιμότητας ως προϊσταμένου του του συντονιστικού Επιτελείου του υπουργείου Δημόσιας Τάξεως (θέση που επηρέαζε σε σταυρό προτίμησης τα σώματα ασφαλείας). Υπήρξε ένας εκ των λίγων πολιτικών που έφυγε φτωχότερος εξερχόμενος από την πολιτική ζωή του τόπου. Επέστρεψε στην Δικηγορία που με συνέπεια υπηρέτησε μέχρι και την συνταξιοδότησή του το 1997, μετά από 45 χρόνια ασφάλισης στο Ταμείο Νομικών.

Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του πρώην βουλευτή Κέρκυρας Δημήτρη Καλούδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Καλούδη.
 Υπηρέτησε, με συνέπεια και ήθος, την παράταξή μας και το δημόσιο βίο της χώρας.
 Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».