Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι συμπεριφορές που πρέπει να απομονώσει ο Αστέρας

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ
07 Ιουνίου 2022 / 15:34
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ομάδα του Αστέρα Πετριτή δίκαια πήρε το εισιτήριο της ανόδου στην Γ΄ Εθνική, με τους κόπους της διοίκησης, όχι μόνο φέτος αλλά μιας προσπάθειας τα τελευταία χρόνια, να βρίσκουν ανταπόκριση.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ομάδα του Αστέρα Πετριτή δίκαια πήρε το εισιτήριο της ανόδου στην Γ΄ Εθνική, με τους κόπους της διοίκησης, όχι μόνο φέτος αλλά μιας προσπάθειας τα τελευταία χρόνια, να βρίσκουν ανταπόκριση. Το ήθος και η αγάπη του προέδρου και του Δ.Σ. όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός που υπηρετεί με ήθος και σεβασμό ο Αστέρας Πετριτή, τον ένοιωσε κάθε Κερκυραίος και με τα καλύτερα λόγια εκφράζεται για την ομάδα του λιμανιού.   

Κλειδί της ανόδου ήταν η νίκη στην Καστοριά την 1η αγωνιστική, εκεί που έδειξε μέταλλο η ομάδα και πήρε το σπουδαίο τρίποντο. Φτάσαμε στο τελευταίο ματς με τον Απόλλωνα Πάργας, για το οποίο ειπώθηκαν πολλά, εμείς θα σταθούμε σε κάποια πράγματα που έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου, μπροστά στα μάτια μας, είμαστε στο γήπεδο καταθέτουμε την άποψή μας.

Στο γήπεδο που βρέθηκαν περίπου 300 φίλοι του ποδοσφαίρου από όλο το νησί, πάνω από τους μισούς, δεν ήταν από τον Πετριτή, υπήρχαν πολλά παιδιά και γυναίκες, κάτι που χαροποιεί οποιονδήποτε βρίσκεται σε ένα γήπεδο μια τέτοια παρουσία, αφού το ποδόσφαιρο μπορεί και πρέπει να φιλοξενεί οικογένειες.

Ανάμεσα στον κόσμο και 7-8 άτομα που χάλασαν την εικόνα του αγώνα και κυρίως δεν σεβάστηκαν την προσπάθεια της ομάδας, τον κόσμο που φιλοξένησε, τα παιδιά και  τις κυρίες που ήταν εκεί. Από την αρχή του ματς, με αχαρακτήριστες φράσεις έβριζαν, βωμολοχούσαν, με εκφράσεις χυδαίες, σε ένα ματς που όλα κυλούσαν ομαλά και ο κόσμος το απολάμβανε, ενώ από το εικοστό λεπτό ο Αστέρας ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0. Η αντίπαλη ομάδα δεν έδωσε δικαιώματα, αλλά η αντιμετώπιση από τους 7-8, με εξέπληξε και ήταν το μαύρο σημείο του ματς.

Δεν μπορώ να καταλάβω π.χ. πως ένας πατέρας, (δημόσιος υπάλληλος – ένστολος-) με το γιο του δίπλα (10-11 χρόνων), να συμπεριφέρεται ως χούλιγκαν, να βρίζει χυδαία, με το παιδί απόν ντροπή να έχει κατεβασμένο κεφάλι. Αυτή είναι διαπαιδαγώγηση του παιδιού;  Πέντε μέτρα πίσω του στην εξέδρα ο Δήμαρχος της περιοχής και 10 μέτρα δεξιά ο βουλευτής κ. Αυλωνίτης είδαν και άκουσαν απίστευτες βρισιές. Μικρά παιδιά αγόρια και κορίτσια όπως και οι κυρίες που βρέθηκαν στο γήπεδο, έπρεπε να  ανεχθούν από 5-6 άτομα τέτοιες χυδαίες συμπεριφορές;

Ο Αστέρας δεν χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους. Σκεφτείτε αν ένας από αυτούς πετάξει κάτι στον αγωνιστικό χώρο, τι τεράστια ζημιά μπορεί να κάνει στην ομάδα. Τέλος να αναφέρω ότι και η συμπεριφορά παράγοντα (ας μην αναφέρουμε όνομα) που ήταν στον πάγκο της ομάδας και με τη συμπεριφορά του ανάγκασε τον διαιτητή να του δείξει κίτρινη κάρτα στην αρχή και αργότερα κόκκινη και αυτό είναι θέμα. Ιδιαίτερα όταν κάθεσαι στον πάγκο, θα πρέπει να είσαι πυροσβεστήρας σε ότι συμβεί και όχι η σπίθα που μπορεί να βάλει φωτιά σε ένα ματς.

Ομολογώ ότι αγανάκτησα από όλα αυτά και ότι αν δεν ήμουν εκεί με τον φίλο και χρόνια συνεργάτη Μιχ. Γραμμένο για το ρεπορτάζ της εφημερίδας, θα είχα φύγει από το γήπεδο από το α΄ ημίχρονο. Κρίμα να υπάρχει πρόεδρος διαμάντι και διοίκηση εξαιρετική και να συμβαίνουν πράγματα που τους εκθέτουν.  

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια