Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κυριακή των Βαΐων: Στα γιορτινά της η Κέρκυρα για την πιο λαμπρή Λιτανεία του χρόνου (photos - videos)

Πάσχα
17 Απριλίου 2022 / 11:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πλημμύρισε ο κόσμος την πόλη, για να παρακολουθήσει σήμερα τη Λιτανεία των Βαΐων, με πλήρη ανάπτυξη μετά από τα δύο χρόνια της πανδημίας.

Οι Κερκυραίοι, όπως και οι χιλιάδες επισκέπτες κατέκλυσαν το νησί βιώνοντας σήμερα το πρωί τη μεγαλύτερη από τις λιτανείες του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα.

Η πόλη φόρεσε τα γιορτινά της και άπαντες συμμετείχαν στον εορτασμό με πάσα λαμπρότητα. Μια από τις ξεχωριστές συνήθειες γι' αυτή την τελετή είναι η συμμετοχή όλων των Φιλαρμονικών του νησιού, στη μεγαλύτερη πομπή από κάθε άλλη ανάλογη.









Περισσότερες φωτογραφίες

Η Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος την Κυριακή των Βαΐων θεσπίστηκε το 1630, σε ανάμνηση της ανάμνησης της υποχώρησης της επιδημίας πανώλης το έτος 1629, που αποδόθηκε από τους πιστούς και την Εκκλησία στη θαυματουργή παρέμβαση του πολιούχου Αγίου του νησιού.  



Πρόκειται για την μεγαλύτερη λιτανεία του χρόνου του Ιερού Σκηνώματος, τόσο σε διάρκεια όσο και σε διαδρομή, περίπου κατά μήκος των παλαιών τειχών της πόλης,

Πραγματοποιήθηκε μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. του πολιούχου Αγίου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας κ.κ. Νεκταρίου. 

*** Video - photos: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ