Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαθητές του 14ου Δημοτικού Κέρκυρας εύχονται «καλό κουράγιο» στους εγκλωβισμένους οδηγούς με ζωγραφιές

14ο Δημοτικό
27 Ιανουαρίου 2022 / 16:52

Οι μαθητές του Γ2 κινητοποιήθηκαν να σκεφτούν, να ενδιαφερθούν και να είναι ενεργοί πολίτες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα δικά τους μηνύματα συμπαράστασης προς στους εκατοντάδες οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, κατά την διάρκεια της πρωτοφανούς χιονόπτωσης που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα» στο λεκανοπέδιο στέλνουν μαθητές της Γ΄ Τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας.

Με τις ξυλομπογιές τους οι μικροί μαθητές του τμήματος Γ2 αποτύπωσαν στο χαρτί μέσα από την δική τους ματιά, τις εικόνες της απίστευτης ταλαιπωρίας που προκάλεσαν οργή σε όλη την χώρα, ζητώντας τους να «κάνουν κουράγιο» και εκφράζοντας την διαβεβαίωση ότι «όλα θα πάνε καλά».

Δείτε τις ζωγραφιές των μαθητές στην photo gallery


Οι ζωγραφιές

Οι ζωγραφιές των παιδιών έδειχναν άλλους οδηγούς να τα έχουν καταφέρει και να βρίσκονται ασφαλείς σπίτι τους, άλλους να βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους χωρίς να έχουν νερό και φαγητό και άλλους να ζητούν την βοήθεια κάποιου γιατρού. Ευχή όλων των μαθητών «να είναι όλοι οι οδηγοί υγιείς» και «να μην ανησυχούν».

Όπως ανέφερε στην «Ε» η δασκάλα τους Ισιδώρα Ζολώτα, οι ζωγραφιές έγιναν, στο πλαίσιο του μαθήματος της γλώσσας, με αφορμή μια ενότητα σχετική με το χιόνι. «Την Τρίτη κάναμε μία συζήτηση με τα παιδιά σε σχέση με τον εγκλωβισμό των ανθρώπων στα αυτοκίνητά τους στην Αθήνα. Στόχος ήταν να ενημερωθούν, να συναισθανθούν, να κατανοήσουν τι συνέπειες που έχει ένα τέτοιο γεγονός για τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί και γενικότερα να ευαισθητοποιηθούν για αυτό που συνέβη. Το θέμα της ζωγραφιάς τους, ήταν να δώσουν κουράγιο στους ανθρώπους που βρίσκονταν ακόμη στα οχήματά τους», τόνισε στην «Ε» η δασκάλα τους Ισιδώρα Ζολώτα.

Ενεργοί πολίτες

Στην πρόταση της δασκάλας τους, οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και ανταποκρίθηκαν θετικά. Στο πλαίσιο δηλαδή της σύνδεσης τους σχολείου με την καθημερινότητα τα παιδιά κινητοποιήθηκαν να σκεφτούν, να ενδιαφερθούν, να δημιουργήσουν, να προβληματιστούν και να είναι ενεργοί πολίτες.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ