Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακόμα 1,5 τόνος ανακυκλώσιμων ρούχων από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

Ανακύκλωση ρούχων
03 Ιανουαρίου 2022 / 10:15

Συνολικά 16 τόνοι ρούχων τον Μάιο που ξεκίνησε η δράση σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ "Όλοι μαζί για το Περιβάλλον της Κέρκυρας"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η τελευταία παράδοση ανακυκλώσιμων ρούχων για το 2021, βάρους 1,5 τόνων, από κλιμάκιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων Σπυριδούλα Κόκκαλη φτάνοντας συνολικά τους 16 τόνους από τον Μάιο  που ξεκίνησε η δράση σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ "Όλοι μαζί για το Περιβάλλον της Κέρκυρας" του κ. Σπύρου Νεράτζη, ως και σήμερα. 
 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σπύρου Νεράντζη, από τον Μάιο του 2021 ως και 31 Δεκεμβρίου 2021, συλλέχθηκαν συνολικά 37 τόνοι ρουχισμού, υποδημάτων και λευκών ειδών από όλο το νησί της Κέρκυρας, 16 τόνοι εκ των οποίων προέρχονται μόνον από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, που αντιστοιχεί σε ποσοστό ρεκόρ 43%.  Στο ποσοστό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα ρούχα που προωθεί ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας μέσω των γωνιών ανακύκλωσης της Αχαράβης και του Αρίλλα προς επαναχρησιμοποίηση δωρεάν στους δημότες μας. 
 
Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας συγχαίρει τις δημότισσες και τους δημότες για την ανταπόκριση και το ζήλο με τον οποίο συμμετέχουν και σε αυτήν την δράση.

Η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση, βασικοί πυλώνες της κυκλικής οικονομίας, είναι ανθρωποκεντρικές δράσεις και η συμμετοχή όλων είναι βασική προϋπόθεση για ένα καθαρό περιβάλλον, με καθοριστική και αποτελεσματική συμβολή  στη μείωση του κόστους αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων .
 
Σημεία που γίνεται εναπόθεση ρούχων :

- Γωνία ανακύκλωσης Αχαράβης

- Γωνία ανακύκλωσης Κασσιώπης

- ΚΕΠ Αγρού

- Πλατεία Δημαρχείου Αχαράβης στον ειδικό κάδο.

- Γωνία Ανακύκλωσης Αρίλλα

- Γωνία ανακύκλωσης Χωρεπισκόπων.