Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζεται ο εφιάλτης των σκουπιδιών στη Ζάκυνθο

Ζάκυνθος
11 Nov 2016 / 13:00

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Στο συμβολικό αποκλεισμό του Δημαρχείου Ζακύνθου προχώρησαν την Παρασκευή το πρωί οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου που έφθασαν στο σημείο κρατώντας σακούλες σκουπιδιών και απέκλεισαν την κεντρική είσοδο.

Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την ανυπόφορη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην πόλη. Ταυτόχρονα να επιστήσουν την προσοχή για τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η κατάσταση ακόμη και για την υγεία τους.
Ρυπαροί και επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία λόφοι απορριμμάτων, πνίγουν γειτονιές, φράζουν εισόδους και παράθυρα σπιτιών, ακόμη και χώρους έξω από τα σχολεία, αλλοιώνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων.

Στο ίδιο έργο θεατές

Τον εφιάλτη που έζησε η Κέρκυρα για ένα μήνα το καλοκαίρι ζει τώρα για δεύτερη βδομάδα η Ζάκυνθος, καθώς η δημοτική αρχή έχει οδηγηθεί σε απόλυτο αδιέξοδο στην προσπάθειά της να βρει λύση στο πρόβλημα.

Ο ΧΥΤΑ του Σκοπού παραμένει κλειστός για όλα τα απορριμματοφόρα, εκτός ενός, που συλλέγει τα απορρίμματα από ευαίσθητα σημεία, όπως είναι τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και το νοσοκομείο. Ως αποτέλεσμα, οι όγκοι των σκουπιδιών στις γειτονιές της πόλης ολοένα και μεγαλώνουν.

Οι κάτοικοι της περιοχής του Καλαμακίου, ωστόσο, είναι αμετακίνητοι στη θέση τους, και δεν αφήνουν τα απορριμματοφόρα να εισέλθουν στο χώρο του ΧΥΤΑ, παρά την παρακίνηση της δημοτικής αρχής να δοθεί παράταση στη λειτουργία του, με χρήση δεματοποιητή για την τοποθέτηση δεμάτων απορριμμάτων.

 

Παρέμβαση για τα σκουπίδια έγινε από τη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, μετά από καταγγελίες κατοίκων για την δραματική κατάσταση που υπάρχει. Στο έγγραφο της υπηρεσίας επισημαίνονται οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και ζητείται η άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων.

Την Παρασκευή ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, θα έχει νέα συνάντηση με τους κατοίκους του Καλαμακίου, καθώς αναμένονται τις επόμενες ημέρες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις για την χωροθέτηση της ενδιάμεσης λύσης για την επεξεργασία των απορριμμάτων στην περιοχή Λίβας, στο χωριό Καταστάρι.

Πηγή: ImeraZante.gr